Sunday, February 8, 2009

Home » » Peraturan Sebelum Mendownload

Peraturan Sebelum Mendownload

Share


Peraturan Sebelum Mendownload

1. Pastikan korang gunakan Mozilla Firefox supaya lebih senang untuk download dan tak banyak problem.

2. Pastikan komputer korang ada Internet Download Manager untuk download dengan laju. Kalau guna download biasa memang lembab.

3. Kalau ada sebarang masalah untuk download tinggalkan komen kat  chatbox ataupun di bahagian komen entri yang betul.

4. Pastikan korang dah install software winrar sebab kebanyakkan software kat sini memang dah compress ke Winrar.

5. Kalau komputer korang kena virus, korang bagi nama virus tu supaya senang saya cari antivirus yang sesuai. Kadang-kadang antivirus macam AVG, Kaspersky dan Avira tak dapat detect. Kita kena gunakan remover yang sesuai untuk buangkannya.:-)


10 comments:

Anonymous said...

semua application ni kena ada ke dlm pc?atau salah satu dan sebahagian shj?..antivirus dan removal tu mcm byk je nk kena install..xpening ke nnti antara satu sama lain?
tapi kalu wajib..saya install jer..awk lagi pandai..saya baru nk belajar.huhu--armin

zuar said...

xsemestinya kena ada..tp klu ada lg bgs..xsemestinya kena install..klu masuk virus try la buang guna semua antivirus yg ada.removal tru sbnrnya xpyh install..ada yg portable..just download pastu guna time perlukan k..:-)

Anonymous said...

awak ada apa2 info tak psl proxy?? sya dengar guna proxy dpt download laju... yessir89

Anonymous said...

saya dah cuba cara tingkat kan IDM tapi ia jadi lmbat plak berbanding sebelumnya...

zuar said...

kalau mcm tu tukarla ke biasa blk..hehe.mungkin bkn sbb tu..tp klu dh lmbt tkr la blk k

happydownload said...

sy da try gune proxy sekejap je laju..huhuhu

zuar said...

guna proxy yg mn tu?

Anonymous said...

boleh tanya , aku ingat kapersky smua bleh deleted agak2 software apa lagi nk kena guna untuk ganding dengan keperskyn nih...

zuar said...

kaspersky dengan malwarebytes antimalware^_^

Anonymous said...

sy x blh nk install idm...ble dh indtall...trial 30 hari dh tmt....bile sy install avira detect patch..ad software lain x yg blh sy download...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive