Sunday, March 22, 2009

Home » » Cara untuk Mengelakkan Pendrive Dimasuki Virus

Cara untuk Mengelakkan Pendrive Dimasuki Virus

Share

Cara untuk Mengelakkan Pendrive Dimasuki Virus




Bila kita masukkan pendrive pada USB komputer, pop-up akan keluar macam gambar kat atas > klik Cancel. Jangan tekan OK. Bila dah masuk ke My Computer, elakkan double klik  pada icon pendrive sebab virus akan merebak terus ke sistem komputer kita.
 



Untuk mengelakkan virus masuk ke sistem, buka pendrive anda dengan cara klik Start  > Run > masukkan drive untuk pendrive korang. Di sini pendrive saya g: > Klik OK.





Sekarang korang boleh view kandungan di dalam pendrive dengan selamat sebab virus tak akan masuk ke sistem kalau kita tak klik untuk run autorun. 


Ataupun kalau korang tak nak guna trik kat atas korang boleh buka melalui Address Bar seperti di bawah:




Sekarang ni kita dah tau trik yang lebih selamat kan..Jadi jangan lupa ikut k..^_^

1 comments:

Rosnah Yunus said...

akum.minta izin ambik posting ni masuk blog saya boleh? utk share dengan kawan2.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive