Friday, May 8, 2009

Home » » Mendapatkan Antivirus Kaspersky Percuma

Mendapatkan Antivirus Kaspersky Percuma

Share


Mendapatkan Antivirus Kaspersky Percuma

Tips untuk pengguna kaspersky ataupun yang ingin mengunakan antivirus Kaspersky. Langkah ini adalah untuk menggunakan Antivirus Kaspersky secara percuma tanpa perlu membeli ataupun mencari lesen key selepas kena blacklist. Langkahnya seperti di bawah:


1. Download Kaspersky Anti Virus dari Kaspersky Lab.
2. Sudah siap download, sila install.
3. Bila sampai di bahagian Activate tu pilihlah Activate Trial Version.
4. Biasanya tempoh percubaan adalah 30 hari.

Tips menggunakan secara percuma:

1. Sebelum sampai 30 hari dalam masa 29 hari anda perlu uninstall Kaspersky yang anda gunakan.

2. Selepas uninstall restart komputer.

3. Klik start>run taip regedit dan tekan enter.

4. Akan keluar satu paparan registry. Cari registry seperti berikut
Remove hkey_local_machine\software\KasperskyLab\LicStorage (kalau tiada maknanya masa uninstall automatik dah remove).

5. Kemudian remove hkey_local_machine\software\Microsoft\Cryptography\RNG (RNG ni adalah random number generator - remove registry ni)

6. Kemudian remove hkey_local_machine\Microsoft\SystemCertificates\SPC\Certificates.

7. Selepas selesai remove 3 benda tersebut anda install Kaspersky semula seperti biasa.

8. Ulangi install dengan activate trial version seperti biasa.

9. Ulangi step 1 hingga 6 setelah tamat tempoh 30 hari ataupun sebelum 30 hari.


4 comments:

Anonymous said...

saya sdah cuba tapi masih berjalan masa untuk trial nya...

zuar said...

dah ikut step ni betul-betul ke?pki Kaspersky version mn ye?

Anonymous said...

kaspersky version brape nie?? aku dah try tapi tak leh... aku dah aktifkan key sebelum nie...... camne nie??

zuar said...

untuk 2009 ke bawah

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive