Wednesday, May 27, 2009

Home » , » Masalah Yahoo Messenger

Masalah Yahoo Messenger

Share
Masalah Yahoo Messenger

Bagi penggemar Yahoo Messenger @ YM mungkin anda pernah mendapat mesej daripada kawan anda walupun kawan anda tidak on9 pada masa tersebut. Antaranya anda akan di"BUZZ" dan akan mendapat mesej promosi daripada syarikat-syarikat tertentu contohnya seperti ini :

“I have been taking Acai pills now for two months and already lost 34 pounds, it is the same stuff that was on oprah and cnn, Mike and Jen lost so much weight too with no diet or excersise. Get it now, its only five bucks a bottle, we are living proof that it works like magic. Get it over at http://wavepeel.com”

Sehingga ke hari ini masalah ini belum lagi diketahui jalan penyelesaiannya..Malah yahoo sendiri pun belum dapat mencari solution.Adakah ini disebabkan oleh worm? Ataupun password kita telah dimanipulasi untuk tujuan yang lain.

Jalan penyelesaiannya sekarang ialah sekiranya anda mendapat mesej pelik-pelik seperti itu, diminta jangan sesekali anda klik kerana mungkin YM anda juga akan mendapat masalah yang sama nanti..Selain itu anda juga dinasihatkan untuk menukar password sekiranya anda mempunya masalah seperti ini..Sekian..

2 comments:

SITI NADIAH BT SAILAN @ SAZALI said...

salam..betol tu..dah puas sy cari penyelesaian ,..adoiii...tension ah..jenuh nak jawab soalan kengkawan.."ape tu?","ape ni?",dan sebagainya!!!...huhu...jadi..lau de pape langkah yg dpt dikongsi...plizzz..list kan..huuu~

zuar said...

insyaallah..saya akan kongsikan..:-)..jangan lupa selalu melawat blog ni k..masukkan emel address kat atastu kalau xnak terlepas info penting..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive