Saturday, May 30, 2009

Home » , » Cara Membuat Gambar Seperti Cover Majalah

Cara Membuat Gambar Seperti Cover Majalah

Share


Cara Membuat Gambar Seperti Cover Majalah

Entri saya kali ini adalah untuk tunjukkan korang cara nak jadikan gambar menjadi seperti cover majalah macam gambar kat atas tu.

Korang tak perlu skill yang tinggi dengan belajar photoshop sebab tanpa software, tanpa perlu belajar edit gambar korang boleh jadikan gambar korang macam Superstar.Pewitt!!^_^

Langkah pertama korang perlu klik dan masuk ke laman web di bawah. Pilih la website yang mana korang nak sebab semua boleh edit gambar ^_^.


1.BigHugeLabs
2.FakeMagazineCover
3.Fototrix
4.OnCoverPage
5.MagMyPic

Bila dah masuk mana-mana website tu korang upload gambar. Lepas tu pilih cover jenis mana yang korang nak. 


Sekarang ni korang dah jadi famous la kan sebab jadi cover untuk majalah.:-)..Selamat mencuba!!



Terjah sini untuk tengok Cara Buat Cover Majalah Malaysia

12 comments:

Ayuz said...

Cover Majalah Malaysia Punya Ada Tak?

zuar said...

belum jmpa lagi la ayu...nnti klu ada saya postkan k..:-)

Ayuz said...

Ek? Okeh.. Tima Kaseh & Gudluck ~! Hehehe !!

zuar said...

welcome..sila datang selalu..hehe

ibu_fateh said...

a'ah..if ada malaysia nye mag msti lg best...anyway..tq/

zuar said...

kalau nak mag msia kena edit guna photoshop la..hehe

alHumaira91 said...

salam..
~ kalau ada tuk majalah malaysia bagus lagi...
~ payah cikit le nak guna photoshop..

zuar said...

kalau yang majalah malaysia belum ada lagi kt tenet..kena bt sendiri la.:-D

zuar said...

cara nak buat cover majalah malaysia dah ada..lihat sini http://zuarxpdc.blogspot.com/2010/03/membuat-cover-majalah-malaysia.html

fairy princess said...

hensem la abg ni.. huhuhuhu

Flyy'n said...

kalau nk buat cover photo mcm fb tuh mcm mne????

Anonymous said...

x(

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive