Saturday, May 23, 2009

Home » » Menghantar File Bersaiz Besar Ke E-Mail

Menghantar File Bersaiz Besar Ke E-Mail

Share
Menghantar File Bersaiz Besar Ke E-Mail

Mungkin kita pernah menghantar file yang bersaiz besar melalui email. Sejurus selepas penghantaran dilakukan terdapat email yang diterima daripada pembekal email penerima yang menyatakan bahawa kapisiti ruang email penerima tidak dapat menampung saiz file yang dihantar.

Kemudahan penghantaran link fail tanpa menghantar fail boleh diperolehi di www.mediafire.com. Laman web ini memberikan kemudahan dimana pengguna boleh mendaftarkan email mereka, dan kemudiannya menghantar file bersaiz besar kepada mana-mana alamat email penerima tanpa perlu berasa risau mengenai saiz ruang email penerima.

Apabila penerima menerima email yang dihantar, ia tidak disertakan bersama dengan fail anda, apa yang disertakan hanyalah link lokasi dimana fail tersebut boleh di download. Apabila pengguna klik link tersebut, fail yang disimpan di server mediafire akan di download secara terus ke komputer penerima.

Langkah untuk upload file adalah seperti berikut.

1. Buka website www.mediafire.com dan sign up dengan memasukkan maklumat anda

2. Setelah selesai sign up, anda bolehlah upload file anda dan copy link tersebut,pastekan di emel anda kemudian send ke alamat emel yang anda mahu.

3. Penerima akan download link yang dihantar ke mana2 lokasi di PC mereka.
0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive