Wednesday, June 24, 2009

Home » , » Membuat Prank Virus

Membuat Prank Virus

Share

Membuat Prank Virus

Kepada sesape yang nak kenakan komputer kawan-kawan boleh try trick ni. Ni bukan virus pun, tapi just prank dan bila orang klik akan keluar pop-up macam virus.Jangan takut benda ni tak bahaya pun.



Sample 1

Pertama sekali buka notepad.

Kemudian copy code di bawah dan paste kat notepad tu. Korang boleh ubah perkataan selepas echo tu ikut citarasa korang.

@echo off
echo WARNING VIRUS DETECTED
echo System check
echo -
echo Hard drive - FAILED
echo -
echo RAM - FAILED
echo -
echo Disk Drive - FAILED
echo -
echo Connection - FAILED
echo -
echo code 754*sd56625
echo -
echo Hard drive must be formatted to resume windows
echo -
PAUSE
echo -
echo -WARNING
echo -
echo Hard drive has been formatted
echo -
echo -WARNING
echo -
PAUSE
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
echo APRIL FOOLS
pause

Save notepad tu dengan nama yang korang suka contoh “virus.bat”jangan lupa gantikan .txt dgn .bat k..:-)


Sample 2


Copy sample command kat bawah ni dalam notepad pastu save as .vbs. Letakla nak letak nama pe pun masa nak save tu. Korang boleh ubah ayat-ayat yang dalam kurungan di bawah ni.

test1=msgbox ("New update found, Would you like to download?",52,"WINDOWS UPDATE")
test1=msgbox ("Please wait..Virus downloading in progress",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Downloading VIRUS BRONTOK 2009 2%",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Downloading VIRUS JAMBANMU 10%",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Downloading VIRUS FLASH_10 50%",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Downloading TROJAN 70%",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Downloading VIRUS ZUARXPDC 100%",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Progress 104%",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("Cane lebih 100% lak ni???",52,"ALERT!!")
test1=msgbox ("APRIL FOOL",52,"HAMPEH")

Kalau nak tambah lagi boleh tambah.Copy paste je bagi banyak-banyak. Semoga korang dapat manfaat nak kenakan kawan-kawan k..kekeke

Sape yang dah buat komen - komenla kat bawah ni k.:-)

4 comments:

maa said...

haha..
bagus bro zuar..
1 tutorial y best tuk pekena org..

ada satu cara y lagi "merbahaya"..
y nih kalu kasik kat member tuh gerenti cuak gile babeng..

buat bombing kasik explorer terbukak sampai "hang" pc/laptop kawan tuh..

p/s: tak ingat sangat kod tuh..:P

zuar said...

aah..ada gak yg tu...tp tkt drg sndiri tkt nk bt lak nnti..haha

zuar said...

teknik ni kan Fork Bomb (BATCH..huhu

zack said...

best bro...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive