Wednesday, June 17, 2009

Home » » Soal Jawab IT Version 2

Soal Jawab IT Version 2

Share
Soal Jawab IT Version 2

Soalan 1
Benarkah jika penggunaan laptop dengan adapter bersama bateri akan menyebabkan bateri menjadi lemah dan cepat rosak?

Jawapan:
Ya. Sememangnya jika laptop anda jika dipasang bersama bateri dan adapter menyebabkan bateri cepat kong dan mudah rosak. Anda digalakkan cabut bateri sekiranya ingin menggunakan adapter.


Soalan 2
Semasa memuat turun fail, saya akan membiarkan PC saya terpasang semalaman dan kadangkala sehingga 2 hari. Adakah PC saya akan terbakar akibat kepanasan dan berapa lamakah PC boleh bertahan tanpa di tutup?

Jawapan:
Tiada masalah untuk menghidupkan PC selama itu dengan syarat ada aliran udara yang sesuai seperti menggunakan kipas di mana PC itu diletakkan. Pastikan juga rumah atau tempat itu tiada masalah kejutan elektrik kerana ini akan merosakkan PC anda jika ia berlaku.

Soalan 3
Saya baru menggunakan streamyx di rumah. Baru-baru ini PC saya sering menghadapi masalah terputus talian internet secara tiba-tiba. Sebelum terputus talian muncul mesej `Generic Host Process for Win32 Services`


Jawapan:
Masalah ini sering berlaku pada Windows XP services Pack 2 kerana terdapat gangguan di dalam perisian. Microsoft ada menyediakan Hotfix untuk masalah ini dan boleh dapatkannya daripada laman web Microsoft.

1 comments:

Anonymous said...

Salam,
Sy ada install windows transformation pack untuk transform dr xp ke win 7..lepas buat, komputer menjadi amat lembab..sy dah uninstall, tp masih lagi ada benda tu tu..mcm mana untuk kembali ke asal win xp sebelum transform tu..tqvm

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive