Friday, July 17, 2009

Home » » Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Share

Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan


Kepada anda yang masih belajar dan juga kepada yang sedang mencari kerja samada kerja kerajaan ataupun swasta anda semestinya akan dipanggil untuk ditemuduga. Adakah anda sudah bersedia untuk ditemuduga? Sebelum anda hadir ke tempat temuduga anda perlu bersiap sedia dengan soalan-soalan psycho dan juga mesti mematuhi syarat-syarat yang mereka tetapkan. Anda tidak boleh terus ke tempat tersebut tanpa membuat persiapan yang rapi.


Oleh itu E-Book Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan ini mesti anda miliki kerana ia akan ceritakan secara menyeluruh dari mula proses temuduga sehingga tamat. Sebenarnya ia dihasilkan kepada sesiapa yang berminat untuk kerja kerajaan tetapi tips-tips temuduga ini juga sesuai untuk digunapakai selain dari temuduga kerja kerajaan. Baca sampai habis jika anda ingin ketahui rahsia yang dibongkarkan ini...
Persediaan sebelum hari temudugaSaya akan bongkarkan apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga. Tanpa adanya 4 tindakan ini anda pasti kekurangan sesuatu semasa temuduga sekaligus menurunkan kebarangkalian anda lulus temuduga. Percayakah anda jika saya katakan bahawa dengan duduk di depan tv pada jam 8.00 malam, anda telah membuat satu persediaan yang amat penting untuk hari temuduga anda nanti.


Persediaan semasa hari temudugaBab ini akan membincangkan apakah persediaan yang perlu anda lakukan semasa hari temuduga sejak dari anda bersiap sedia untuk pergi temuduga, sewaktu tiba di tempat temuduga, semasa temuduga, hinggalah di akhir temuduga. Intipati yang utama di bahagian ini akan membongkarkan berbagai-bagai rahsia yang akan membuatkan panel penemuduga kagum dengan kehebatan anda ketika sesi temuduga kelak. Tahukah anda hanya dengan renungan mata anda, panel penemuduga akan menjadi "cair".


Persediaan selepas hari temudugaJika anda percaya bahawa nasib anda ditentukan oleh yang Tuhan, maka anda perlu berdoa kepadaNya agar temuduga anda berjalan lancar dan anda lulus. Tuhan sentiasa membantu mereka yang memohon berkat daripadaNya. Percayalah...Selepas ini, anda akan dimotivasikan supaya semangat dan keinginan anda untuk berjaya akan dipertingkatkan.


Rahsia berpakaian bagi lelaki dan perempuanAnda bakal mengetahui apakah rahsia sebenar berpakaian bagi lelaki dan perempuan. Kebanyakan daripada pemakaian lelaki dan perempuan semasa temuduga tidak begitu menepati syarat temuduga. Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu, anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja.


Anda juga akan di dedahkan dengan ini:
Ebook Kedua - 70 Contoh Skema Lengkap Soalan Dan Jawapan Temuduga Kerja KerajaanEbook ini mendedahkan banyak contoh-contoh soalan "real-world" beserta jawapan yang sebenarnya semasa temuduga kerja kerajaan. Anda boleh membaca ebook ini sebelum menghadiri temuduga agar persediaan anda menjadi lebih mantap. Apa yang akan anda dapat dari ebook ini ?


Ebook Ketiga - Koleksi Kisah - Kisah Temuduga Kerja Kerajaan

Kisah kejayaan dalam temuduga yang diceritakan kembali oleh mereka yang telah berjaya bergelar sebagai seorang penjawat awam. Kisah kegagalan dalam temuduga yang diceritakan kembali oleh mereka yang telah gagal bergelar sebagai seorang penjawat awam.

Anda akan mengetahui apa yang perlu anda lakukan dan apa yang perlu anda elakkan ketika menghadiri temuduga kerja kerajaan. Anda pasti tidak akan mengulangi kesilapan yang serupa lagi selepas ini. Kisah-kisah ini mampu membuatkan anda memotivasikan diri anda dalam usaha mendapatkan kerja di sektor awam ini.

Ebook keempat - Ebook Strategi Rahsia Bagi Menjawab Soalan Temuduga Kerja Kerajaan
Mempelajari dan mengetahui bagaimana strategi (bukan contoh jawapan) bagaimana untuk menjawab soalan - soalan "killer" mengenai jawatan yang dipohon oleh anda.

Contohnya jika anda ditanya sebegini: "Mengapa saya patut berikan awak jawatan ini?". Apakah jawapan anda? Ada teknik untuk menjawabnya...

Mengetahui bagaimana menyediakan jawapan bagi soalan yang akan menguji "communication skill" anda. Soalan-soalan ini sudah tentu merupakan soalan paling sukar untuk dijawab dengan

sempurna kerana soalan seperti ini akan menguji kemampuan, kekreatifan, keyakinan, kebolehkerjasamaan, kematangan dan kebolehan anda.

Mengetahui bagaimana soalan yang menguji cara pengurusan masa dan stress semasa bekerja yang mana ianya amat diperlukan oleh seorang penjawat awam. Walaupun ianya sukar, anda jangan risau! Ebook ini akan membongkarkan jawapannya.

Menjawab soalan yang menguji "Essential Professional Skills" anda yang bermaksud keprofessionalan anda dalam melakukan kerja. Budaya kerja professional amat dititikberatkan dalam sektor awam demi menjaga kredibilitinya. beberapa lagi soalan killer seperti di bawah iaitu soalan - soalan mengenai :

Background anda - kekuatan & kelemahan diri , Kerjaya terakhir anda, soalan khusus bagi mereka yang berada di tahun akhir atau lepasan university mahupun lepasan sekolah, Jabatan atau agensi yang anda minta jawatan tersebut, proses dan usaha pencarian kerja anda dan bermacam-macam lagi...
 


0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive