Saturday, July 11, 2009

Home » » Tips dan Trick Start PC dengan Cepat

Tips dan Trick Start PC dengan Cepat

Share
Tips dan Trick Start PC dengan Cepat

Anda mungkin penat menunggu bila PC anda lambat nak loading lepas start PC. Sekarang saya akan tunjukkan tips dan trick start PC dengan cepat.

Dalam tutorial sebelum ni saya dah tunjukkan cara yang lain menggunakan msconfig dan sekarang kita gunakan Registry Editor.

Cara-cara:

Start Menu>Run>Regedit

Kemudian cari ni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ContentIndex

Kemudian cari ni:


"Startup Delay" dan double klik.

Pilih Decimal

Value data sekarang ialah 4800000

Tukar Value data dari 4800000 ke 40000

Klik ok.

Tutup registry editor kemudian restart

PC anda sekarang menjadi lebih cepat bila start.



7 comments:

souledge said...

xde efek ke kalau wt cmni?tkut window crash ke ape ke....

zuar said...

xde pe2 problm pn..try la..:-)

Anonymous said...

dlm window vista..tak jumpa lah startup delay..saya pakai window vista basic

zuar said...

yeke...nanti saya try cari balik k..sbb sy xpki vista..tu yg xbape mahir dgn vista ni..:-D

SuFian HaKim said...

tak jumpa pown start up delay kat vista :(

Anonymous said...

dalam windows 7 tak ade pun bnda tu..tak tau da nk cri mane da..huk3...

zuar said...

windows 7 dah start cptla.xpyh guna trik ni:-p

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive