Thursday, August 27, 2009

Home » » Cara Menukar Logon Screen

Cara Menukar Logon Screen

Share

Cara Menukar Logon Screen

Anda semestinya bosan jika menggunakan default logon screen ataupun welcome screen yang disediakan oleh Windows XP. Ini kerana logon screen yang disediakan oleh mereka agak tidak menarik dan tidak begitu cantik.

Sekiranya anda ingin menggunakan logon screen pilihan anda sendiri, lebih senang anda menggunakan software TuneUp Utilities version terbaru iaitu version 2009. Ini kerana software ini amat senang digunakan dan sesuai kepada sesiapa yang tidak tahu cara menukarnya secara manual. Kali ini saya akan mengajar anda cara untuk menukar logon screen.

Langkahnya anda perlu install terlebih dahulu software ini dan apabila selesai bolehlah anda mula menukarnya.

Langkah pertama ialah anda buka software TuneUp Utilities 2009 dan anda akan lihat paparan seperti di bawah.


Kemudian pilih pada bahagian Customize Windows, pilih change user logon. Anda klik pada bahagian add, import logon screen from file, pilih lokasi di mana logon screen anda berada dan klik open. Seterusnya, pilihlah logon screen yang anda mahukan dan klik install, kemudian ok.





Selesai..Senang kan..Lepas ini PC anda akan menjadi lebih menarik dan menawan..:-)

Anda boleh download logon screen di sini..Ada pelbagai jenis logon screen disediakan untuk anda. Kalau nak lebih lagi mintak kat pak cik google k..:-P



2 comments:

Anonymous said...

tuneup 2008 x leh ey wt bnda ni?

zuar said...

tune up 2008 pun boleh..:-)..tapi yg ni saya tunjukkan untuk guna kt tune up 2009..2008 pun boleh..try la k..jgn lupa bg komen klu dh siap..:-)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive