Thursday, August 6, 2009

Home » , » Virus Harry Potter

Virus Harry Potter

Share
Virus Harry Potter

Anda peminat setia filem Harry Potter?? Kalau anda peminat filem ini anda perlu berhati-hati. Kenapa saya berkata begitu? Sebabnya ialah anda berkemungkinan akan tersalah download Virus Harry Potter and Half-Blood Prince ke dalam komputer anda.

Skrin anda akan mengeluarkan iklan seperti ini Ways To Watch Harry Potter Online For Free dan meminta anda untuk download untuk menyaksikan filem tersebut secara percuma.

Tetapi, selepas sahaja anda selesai download, anda perlu sedar sebenarnya bukan filem yang anda download tetapi virus. Pelbagai cara yang dilakukan oleh penyebar - penyebar virus untuk keseronokkan mereka. Anda perlu berhati - hati sebelum anda download sesuatu benda dari laman web yang diragui kesahihannya.

Kadangkala laman web yang anda masuk merupakan phishing iaitu menyerupai laman web asal sedangkan yang anda masuk itu merupakan laman web palsu. Saya pernah 2 kali terkena phishing untuk myspace dan pihak myspace akan menyuruh anda menukar password anda bagi mengelakkan account anda digunakan oleh pihak ketiga.

Kesimpulannya, sekiranya anda meragui kesahihan sesebuah laman web, anda tinggalkan laman web tersebut dan pasangkan dengan antivirus yang
berkesan untuk mengelakkan komputer anda dijangkiti pelbagai jenis virus. Anda perlu sentiasa update definition terkini bagi mengelakkan virus baru dapat dikesan oleh antivirus anda. Jadi berhati-hati dengan tipu helah pihak tertentu yang mahu mencuri data peribadi anda.

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive