Saturday, September 5, 2009

Home » » Cara Melajukan Browser Firefox

Cara Melajukan Browser Firefox

Share


Cara Melajukan Browser Firefox

Mozilla Firefox (ataupun musang api) :-D merupakan antara browser terbaik diantara terbaik selain daripada google chrome. Seperti mana yang kita tahu browser firefox dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan yang lebih baik untuk menghalang
popup dan sebagainya.


Beralihlah kepada browser firefox kerana anda akan melayari internet dengan lebih laju, lancar dan banyak applikasi tambahan pilihan anda jika anda beralih ke firefox.


Kali ini saya akan mengajar anda cara untuk melajukan browser firefox anda. Dijamin 100% berkesan.Tak percaya try dulu. Tapi pastikan anda buat betul-betul.:-P

Pertama sekali di URL bar, anda taip atau copy dan paste “about:config”.Tapi jangan ambik sekali dengan pembuka dan penutup kata tu. Kemudian anda tekan enter. Anda akan dibawa ke bahagian configuration “menu” di mana anda boleh tukar parameter Firefox.

Kemudian anda cari code seperti di bawah. Anda akan lihat value yang berlainan. Tukar menjadi seperti di bawah hanya double klik dan ubah value tersebut.

Code:
browser.tabs.showSingleWindowModePrefs – true
network.http.max-connections – 48
network.http.max-connections-per-server – 16
network.http.max-persistent-connections-per-proxy – 8
network.http.max-persistent-connections-per-server – 4
network.http.pipelining – true
network.http.pipelining.maxrequests – 100
network.http.proxy.pipelining – true
network.http.request.timeout – 300

Selepas itu anda letakkan mouse di mana-mana bahagian di situ, right klik kemudian pilih NEW > Integer. Pada name tukar menjadi“nglayout.initialpaint.delay” dan tukar value kepada “0”.

Sekarang anda boleh melayari internet dengan lebih laju dan lancar..:-)

9 comments:

Anonymous said...

xde pn code yang ptama tu..

Anonymous said...

code y ptama ngn y last xde pn

zuar said...

yg xde biarkan..bt yg ade je.yg ni untuk version lama..tp blh guna untuk version baru..biarkan yg xde k..

Anonymous said...

thank zuar nice info...bertambah ilmu aq...hehehe

kingakkan ^^,

zuar said...

welcome kingakkan..hg ada fb x..haha

Ammar said...

jadi!!laju!!thanx!!

Anonymous said...

tenkiu bro...da try,tp xtaw result dia lg...hihi

Anonymous said...

saya x phm...saya dah bukak dah “about:config”....pastu, nak buat ape...blh ajar step by step x?

Anonymous said...

laju gila gila gila <3

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive