Thursday, September 10, 2009

Home » » Cara Melajukan Internet

Cara Melajukan Internet

Share











Cara Melajukan Internet


Cara melajukan internet kali ini sesuai bagi pengguna windows XP dan Vista Terdapat banyak cara untuk melajukan internet. Salah satunya seperti di bawah. Setting ini akan menjadi sekiranya PC anda bebas daripada virus mahupun spyware dan peningkatan akan berlaku sebanyak 20%. Teknik ini sesuai untuk dicuba pada semua jenis rangkaian internet.

1. Klik Start > Run.

2.Taip code ni : gpedit.msc dan akan muncul Local Group Policy Editor.

3.Double klik pada Local Computer Policy > Computer Configuration > Administrative Templates > Network > QoS Packet Scheduler.

4. Pergi ke folder QoS Packet Scheduler dan double klik pada Limit Reservable Bandwidth.

5. Default setting sekarang ialah not configured anda ubah menjadi “Enable”.

6.Pada kotak bandwidth limit (%) anda gantikan value “20″ menjadi “0″.Klik Apply dan OK.

7. Kemudian double klik pada Limit Outstanding Packets.

8.Default setting sekarang ialah not configured anda ubah menjadi “Enable”.

9. Pada number of packets gantikan value “65535″ menjadi “70000″. Klik Apply dan OK

10. Restart Komputer.

Selamat Mencuba…:-)


30 comments:

Budak Malu818 said...

salam bro..
xbleh la....dh click,run..pastuh masokkan command gpedit.msc tuh..dier kate,not found..
maybe,sbb pkai vista kot?

zuar said...

maybe...sebab sy buat tips ni kebanyakkan untuk Windows XP..:-)..tp ada yg boleh untuk vista..xbyk kot.

Neoz said...

salam.....

Budak Malu818 Says :
12 November 2009 03:37

salam bro..
xbleh la....dh click,run..pastuh masokkan command gpedit.msc tuh..dier kate,not found..
maybe,sbb pkai vista kot?



Sila masuk blog ni dan ada arahan untuk vista..
http://neozshareitworlds.blogspot.com/

zuar said...

tq neozshareitworlds bg info..:-)

Anonymous said...

wndws cn't find la

zuar said...

pki XP ke Vista Tanpa Nama?

Anonymous said...

beb gua dah taip gpedit.msc kt run tak found r bro.. gu pkai xp home edition ape problem beb?

zuar said...

kalau home edition xpasti blh ke x..pro blhla..

Anonymous said...

sy pon gne xp... pon xleh gk.. huhu

zuar said...

rasanya untuk windows XP professional edition je blh..

zuar said...

kalau sape2 msukkan sekali pembuka dgn penutup kata tu mmg xjadi..hehe.

zuar said...

saya dah buang pembuka dgn penutup kata..mst ada yg taip sekali.

Anonymous said...

thanx dah try ade perubahan gk ckit...

zuar said...

yeke...bgsla klu cmtu..:-D

Anonymous said...

Aikk..awat hang suma x bleh??saya siap pkai win7 buleh je...lju gila beb..hehehe
ten q utk brader zuar..

zuar said...

boleh ek pki win 7?sy xpki win 7..sbb tu xtau..hehe.welcome

Kimizo said...

wah tips yang menarik
thanks kerana berkongsi

zuar said...

welcome bro..jgn lupa melawat selalu..:-)..jgn lupa sebarkan kat kawan2 k..:-D

Neoz said...

rasa nyer yang guna vista tu, elok2 la tukar awl ke windo 7. Skrg ni Window 7 kita boleh tweak bg dia laju ker, nak bg slow ker, nak bagi dia lg mantap ker... smua boleh... kita tweak dia, kita tuning dia.. apa2 pun jumpa di my blog http://neozshareitworlds.blogspot.com/.

*****T.Q zuarxpdc.blogspot.com******

zuar said...

welcome neoz..untuk windows 7 neoz dh share..jom melawat blog neoz..:-D

Neoz_ThE_hELpeR said...

TQ again Zuar

Anonymous said...

thnx bro zuar...tips bro mmg best..

zuar said...

welcome..:-)

Anonymous said...

salam bro....
x blh la nak run (gpedit.msc)dia kata windows cannot find... knp ek?? aku pki xp....

help me plzz

zuar said...

pki windows xp pro ke home?jgn letak kurungan tau gpedit.msc tui

Anonymous said...

bro,cara di atas boleh jugak ke untuk internet wireless?lagi satu,ada tak cara-cara nak setting router wireless dir-300?maklumlah setting dia asyik lari dan selalu nak kena setting semula.thanks.

Anonymous said...

salam bro..ada sesiapa yang tahu nak settle masalah cpu gila x?cpu aku naik sampai meter merah,100% pn ade..pastu bila buka winamp atau tenguk cite,suara jadi tersekat2 sebab cpu dah sampai tahap 80%-100%...tolong yer?tq byk2..

Anonymous said...

window 7 xleh ker?

Anonymous said...

x boleh lh bro
ak pkai wndow xp home edition
cm ne bro

saufi boyz said...

thanks bro!!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive