Monday, September 28, 2009

Home » » Magic Komputer

Magic Komputer

Share
Magic Komputer

Amat sesuai dicuba kepada pengguna windows samada Windows XP ataupun Windows Vista

Magic 1

1) Buka notepad kosong


2) Taip “ Bush hid the facts ” atapun copy paste je ayat dalam kurungan tu.

3) Save as di desktop anda dengan nama pilihan anda.

4) Tutup notepad tersebut dan buka semula. Ada perubahan atau tak?


Magic 2

1) Buka Microsoft Word dan taip “ =rand (200, 99) “ ataupun copy paste ayat dalam kurungan tu di Microsoft Word kosong.

2) Lepas tu tekan ENTER . Jangan cakap komputer tipu lak k dah nama pun magic.=D

3) Anda juga boleh ubah 99 tu kepada nombor kegemaran anda bermula dari 1 - 99


Magic 3

Di mana-mana bahagian di komputer anda try create folder bernama “con”. Huruf kecik ataupun besar tak kisah. Contohnya Con/CON/CoN/cON/COn. Dah berjaya nanti tunjuk bukti kat saya k..=)


12 comments:

Anonymous said...

magic no 1 tu tipu... xjadi pn org bt
=p
yg no 2 ok..jd la..
yg no 3 xtry

=p

zuar said...

silap buat tu..taip yg ni je Bush hid the facts pastu save as sbg magic.txt gak contohnya pastu buka la blk..:-p

izanuddin said...

xjadi r zuar...
no 1 tu xjadi..
da cube berkali2..
same je ayat die..'bush hid the facts'..

zuar said...

la..yeke..okla cmni..mula2 pegi kt desktop,letak mouse kt mana2 bhgian desktop tu,klik kanan,pilih new,kemudian new text document,bila dah kuar notepad tu, double klik, tulis Bush hid the facts, pastu klik file kt notepad tu,klik save. Tutup bukak balik..confirm jadi..:-)

zuar said...

izanuddin mseti pki vista kn?btl x?:-D

saddam said...

huhuhh... no 1 dah jadi.... jadi tulisan cina kowt....... :)

zuar said...

bagus2..yang xjadi try smpai jadi k..:-P..klu vista rasanya mmg xjadi kot:-P

unloquacious lowqie said...

wah,... bru bkak entry nie.. jadi dah sume..

Silver Sky said...

1 jadi
tp no 2 tu x jadi

zuar said...

yang tak jadi try buat sampai jadi k..hehehe

Anonymous said...

x jadi mo 1 untk window 7 ultimate

zuar said...

windows 7 xbleh kot...

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive