Thursday, October 22, 2009

Home » , » Internet Jalur lebar Kelajuan Tinggi Pada 2010

Internet Jalur lebar Kelajuan Tinggi Pada 2010

Share


Internet Jalur Lebar Kelajuan Tinggi Pada 2010


KUALA LUMPUR 22 Okt. — Persidangan Dewan Rakyat hari ini diberitahu bahawa Projek Jalur Lebar Berkelajuan Tinggi (HSBB) dijangka dapat dinikmati rakyat mulai tahun depan.

Timbalan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Joseph Salang Gandum berkata, ini kerana rangkaian akses kini dalam proses ujian dan sebanyak empat ibu sawat di Lembah Klang iaitu di Bangsar, Shah Alam, Subang Jaya dan Taman Tun Dr. Ismail dijadikan ibu sawat percubaan untuk menguji keberkesanan teknologi rangkaian akses.

Telekom Malaysia juga telah memulakan kerja fizikal bagi pelaksanaan infrastuktur rangkaian akses di 22 rangkaian ibu sawat syarikat itu di seluruh negara, katanya menjawab soalan Saifuddin Nasution Ismail (PKR-Machang).

Salang berkata, rangkaian akses akan menyediakan perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi melalui 1.3 juta premis di kawasan Lembah Klang, Wilayah Pembangunan Iskandar dan zon-zon ekonomi dan industri utama di seluruh negara.

"Ujian yang menyeluruh dijangka siap pada akhir 2009 dan perkhidmatan ini akan ditawarkan kepada pengguna pada pertengahan 2010,” katanya. - Bernama (22/10/2009)

Sumber : www.utusan.com.my

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive