Tuesday, October 20, 2009

Home » » Mencantikkan Gambar

Mencantikkan Gambar

Share

Mencantikkan Gambar

LAMAN web sosial seperti Facebook, Friendster, My Space dan Twitter membolehkan individu berhubung dengan orang lain menerusi Internet. Mereka boleh bertukar-tukar gambar, bermain permainan, meninggalkan mesej dan mencari ramai kawan di serata dunia.

Untuk menjadikan gambar anda lebih menarik untuk dikongsi bersama rakan-rakan, masuk ke laman web www.picnik.com untuk menyunting gambar anda supaya lebih menarik. Anda tidak perlu untuk register untuk membuat suntingan seperti kebanyakkan laman web yang lain.

Laman web ini menyediakan pelbagai kesan khas seperti Go Pink (menjadikan gambar berwarna anda menjadi merah jambu) dan Focal B&W (memberikan fokus warna pada bahagian yang anda kehendaki, sementara bahagian lainnya pula berwarna hitam dan putih).


Pilih Orton-Ish untuk memberikan sentuhan kecantikan kepada gambar anda dan Posterize untuk menjadikan gambar anda seolah-olah dilukis dengan cat air.


Anda juga boleh membuat suntingan gambar supaya menjadi lebih jelas, memotong bahagian gambar yang tidak dikehendaki atau mengecil dan membesarkan gambar.

Selepas gambar anda diletakkan bermacam-macam kesan khas, anda juga boleh meletakkan kata-kata indah pada gambar tersebut dengan menggunakan teknik yang disediakan iaitu Text.


Klik pada Frame untuk membuat bingkai pada gambar anda. Setelah selesai anda bolehlah save ke PC anda.

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive