Tuesday, October 13, 2009

Home » » Penyakit Migrain

Penyakit Migrain

Share

Penyakit Migrain

Selalu sangat post pasal komputer dengan teknologi..Idea dah kering sebab busy..:-D..Sekali sekala nak post pasal kesihatan pulak. Kesihatan kita penting..Jangan selalu sangat main komputer sampai lupa jaga kesihatan..Kali ni jom kita baca artikel berkaitan penyakit migrain.

BUKAN mahu menakut-nakutkan tetapi satu penyakit boleh menjadi gejala penyakit kedua. Penyakit migrain yang sering menyerang di bahagian sebelah kepala memberi gambaran risiko angin ahmar dan serangan jantung.

Satu kajian di Amerika Syarikat dua tahun lalu mendapati jika seseorang itu diserang migrain sekali sebulan bermakna risiko serangan jantung meningkat 50 peratus lebih tinggi jika dibandingkan dengan orang yang tidak pernah mengalami migrain.

Sementara itu, apabila seseorang mengalami migrain sekali dalam seminggu, risiko terhadap angin ahmar dan serangan jantung boleh meningkat tiga kali ganda.

Bagaimanapun, menurut seorang pakar dari Hospital Omni Pulomas, Dr. Imam Nito, hanya sakit kepala teruk yang disebabkan oleh salah satu organ tubuh tidak berfungsi dengan baik, contohnya aliran darah yang tersumbat dengan kolesterol, boleh membawa kepada angin ahmar dan serangan jantung.

Jadi kepada anda yang mempunyai penyakit migrain diharap utamakan kesihatan anda..:-)

Sumber : Diolah dari www.kosmo.com.my

1 comments:

obat migran said...

thx BangeTz artiKeL nya ,
mamPir WEB saya dunK .. .. . .
:D :)]

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive