Wednesday, October 14, 2009

Home » » Ramalan 2010??

Ramalan 2010??

Share

Ramalan 2010??

Apakah gajet atau teknologi yang dijangka meraih perhatian dunia pada tahun depan?

Telefon generasi keempat (4G) dijangka menemui pengguna bagi menggantikan telefon 3G yang telah berada di pasaran sejak beberapa tahun lalu. Telefon 4G dikatakan mempunyai keupayaan menghantar dan menerima data pada kelajuan yang belum pernah dirasai sebelum ini. Ia dikatakan mampu mencapai kelajuan lebih daripada 10Mbps dengan purata kelajuan di antara 3 hingga 6Mbps.

Perisian Microsoft Office juga dijangka bakal memperkenalkan pengganti Office 2007 pada tahun hadapan, Microsoft Office 2010. Menurut Microsoft, ciri tambahan yang terdapat pada aplikasi pejabat terbaru itu adalah untuk membolehkan tugasan dibuat dengan lebih efisen. Ia menggunakan aplikasi web yang membolehkan tugasan boleh diakses di mana-mana selain untuk membuat gabungan kerja menjadi lebih mudah.

Lebih menarik lagi, Office 2010 juga bakal diperkenalkan seiring dengan versi online untuk aplikasi Word, Excel, PowerPoint dan OneNote. Ia juga sesuai digunakan dengan pelayar web Internet Explorer, Firefox dan Safari, menjadikannya boleh digunakan dari mana-mana komputer yang mempunyai capaian Internet.

Sumber : Diolah dari www.kosmo.com.my

4 comments:

Anonymous said...

bro..boleh kah org lain delete atau tahu password pada pc atau laptop kita bila kita dah unlock password?..bolehkah org lain buat account user baru tanpa kita sedari sesudah password pada pc kita di unlock oleh owner?..boleh tak kita nak delete account user lain tanpa minta password nya?..macam mana?--armin

zuar said...

boleh..untuk windows xp..kalau vista susah ckt..xp plg senang..tp xboleh bgtau caranya secara terbuka..takut nanti orang salahgunakan untuk benda xbaik..:-)

Anonymous said...

so..hantar lah cara nya pada email saya --bose_mourinho@yahoo.com...saya pakai window vista..tapi saya nk belajar caranya pada xp dan vista...boleh?..jgn risau saya MAN UTD fan!! heheh..--armin

zuar said...

untuk vista mmg susah nk hack password admin..xp kena guna cd pastu boot

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive