Friday, October 2, 2009

Home » » Twitter

Twitter

Share


Twitter

Anda tahu apakah itu twitter? Untuk pengetahuan anda twitter telah mula diperkenalkan pada Mac 2006. Twitter merupakan satu servis untuk anda menghantar mesej ringkas kepada follower – follower anda.

Kenapa saya katakan ianya ringkas kerana anda hanya boleh menaip sebanyak 140 patah perkataan sahaja. Anda boleh meletakkan status anda tentang apa yang anda sedang lakukan. Bagi follower anda yang ingin memberi komen tentang status tersebut boleh menghantar melalui private mesej yang disediakan.


Servis twitter ini sama seperti anda menghantar buletin kepada friend list seperti di friendster ataupun myspace tetapi dengan twitter anda cuma boleh menaip sebanyak 140 patah perkataan sahaja.

Twitter juga menyediakan tema untuk pilihan anda. Anda boleh membuat duit dengan twitter kerana jika ada barangan yang ingin dijual anda boleh sebarkan kepada follower anda mengenai barangan tersebut. Selain itu juga kepada anda yang mempunyai blog boleh memberitahu yang anda telahpun update blog anda.


Ramai selebriti-selebriti tempatan mahupun antarabangsa menggunakan servis twitter ini untuk membuat pengumuman tentang album terbaru mereka ataupun apa yang sedang mereka lakukan pada waktu itu. Tidak ketinggalan juga ahli-ahli politik yang mahu menarik perhatian para pengundi untuk mengundi mereka menggunakan servis twitter ini.

Kepada anda yang belum mempunyai akaun twitter anda boleh ke www.twitter.com dan create akaun twitter anda sendiri dalam masa tak sampai 5 minit. Selepas itu jika anda berminat mendapatkan info-info menarik dan juga link-link download yang menarik boleh add saya di www.twitter.com/zuarxpdc..:-)



4 comments:

broSKL said...

aku skg dah jadi twitter addict hehe..dgn sms pun leh update tweet hehe..

zuar said...

yeke..bgsla tu..ajar aku cane nk main twitter guna sms..hehe

BroSKL said...

ko buka web ni http://gladlycast.com/ pastu ko daftar no hp ko..siap

zuar said...

tq..nnti aku reg..kena byr ke x ni..huhu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive