Monday, November 2, 2009

Home » , » Berhati-hati dengan Fake Antivirus

Berhati-hati dengan Fake Antivirus

Share


Berhati-hati dengan Fake Antivirus
Kepada anda yang telah tertipu dengan antivirus yang sebenarnya bukan antivirus, ataupun dikenali juga sebagai fake antivirus, anda sememangnya telah menginstall ataupun memasang virus ke dalam sistem komputer anda sendiri.

Banyak website ataupun blog yang anda tak tahu siapa pemiliknya dan juga asal usulnya membiarkan anda download antivirus tersebut. Tapi anda kena berhati-hati kerana antivirus yang anda download itu mungkin virus yang hanya menyamar menjadi antivirus.

Antara fake antivirus yang terkenal ialah Antivirus Pro 2010, PC Antispyware 2010, Antivirus 2009, Antivirus 2010, Antivirus Pro 2009, System Security 2009, Spyware Guard 2008, System Guard 2009, MS Antispyware 2009, Total Security 2009, WinPC Defender, Antivirus XP 2008 dan banyak lagi..



Kalau anda terjumpa antivirus macam ni di mana-mana blog ataupun website, JANGAN DOWNLOAD. Sebab anda mungkin akan mendapat lagi masalah dalam usaha anda nak selesaikan masalah.:-). Nak cari antivirus untuk buang virus virus tapi tersalah install virus pulak. Lagi susah. Cukuplah dengan menggunakan antivirus yang dah sememangnya terkenal keberkesanannya seperti Kaspersky, Avira, Nod32, AVG, Dr. Web, Spyboot Search & Destroy, Malwarebyte`s Anti-Malware dan lain-lain yang anda pernah guna tapi saya tak pernah.:-D

Kalau anda terkena dengan fake antivirus ni, jangan risau. Gunakan remover di bawah. Fake Antivirus Remover
.

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive