Tuesday, November 17, 2009

Home » » Boot Safe Memudahkan Masuk Ke Safe Mode

Boot Safe Memudahkan Masuk Ke Safe Mode

Share


Boot Safe Memudahkan Masuk Ke Safe Mode

Kalau anda belum pernah lagi masuk ke bahagian safemode, anda tak tahu pun cara macam mana nak masuk ke safe mode, gunakan software Boot Safe ni. Senang dan menyenangkan. Tak perlu tekan f8 untuk masuk secara manual.

Tapi kalau anda memang tak boleh masuk windows, anda perlu gunakan cara manual.
Sebab pe kena masuk ke bahagian safe mode? Anda nak scan virus masuk safe mode la senang..:-D. Kalau PC anda kena virus, masuk safe mode, turn off system restore, scan la k..Dah siap scan restart balik masuk ke normal windows. Kalau ada masalah berkaitan virus boleh tanya kat bahagian komen ni k..

Cara-cara nak guna:


Tak payah install.

Klik pastu keluar macam gambar kat atas tu.
Ada 4 pilihan anda boleh pilih. Normal start, Safe Mode – Minimal, Safe Mode Networking, Safe Mode – Directory Service Repair.

Anda pilih Safe Mode – Minimal, klik reboot.

PC anda akan restart nanti ada pop up tanya yes or no klik je yes. Jangan takut. Tak bahaya pun.


Kalau nak restart secara normal klik Normal Start.


Support Windows : 98/ME/2000/XP


 

 Download Boot Safe Mediafire

2 comments:

Anonymous said...

salam bro..
untuk vista punye xde ke?
macam cara je software ni..
sayang bro betul pada xp ye..ngeh3...
kesian kat vista..xbaik tau ank tirikan vista...ahaksss...
anyway keep up to date the software..k
nice info!!..bila balik kedah bro? u org kedah kan?..--armin

zuar said...

yang ni untuk XP je..kalau vista boleh buat cara manual tekan f8

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive