Thursday, November 26, 2009

Home » » Cara Activate Windows XP

Cara Activate Windows XP

Share

Cara Activate Windows XP

Start > Run > Regedit

Cari registry seperti di bawah:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS NT\CURRENTVERSION\WPAEvents

DOUBLE klik pada OOBETimer. Hightlight semua Binary Value, kemudian delete semua value tu. Klik OK.

RIGHT klik pada WPAEvents. Klik Permission

Klik pada SYSTEM, kemudian tick "DENY FULL CONTROL" dan klik OK. Akan muncul Message Box, klik YES

Exit Regedit, kemudian double klik pada Activation option.

Akan muncul “Windows is Already activated”.

Restart PC dan anda berjaya mengaktifkan Windows XP.

13 comments:

apiz said...

x der WPAEvents ni la
mcm mana ek???

zuar said...

disconnect dlu internet..buat offline..klu xde gak try printscreen send kt emel sy k..

zuar said...

dh jmpa ke blm apiz?WPAEvents ni bukan kt sblh kanan..try cari kt bwh..jmpa current version tu scroll trn ke bwh..jmpa WPAEvents baru klik

eSkrEm cKLaT said...

terbaik!

Azahari said...

Saya suka artikel ni...insyaAllah saya akan cuba

zuar said...

jgn lupa bagi komen lepas try k..:-)

duaeali said...

baguihhh sangat nieee....

duaeali said...

tp...blh update ker x..??

zuar said...

yup..dah semestinya boleh..kalau jadi lagi genuine tu download anti genuine advantage..ada kt blog ni jgk..

Anonymous said...

sayer tesalah buat la yg kat highlight tu . sayer ter delte sumer nombor ngan huruf kat OOBETimer tu . pastu OOBETimer tu hilang . tinggal default j . mcm maner nak letak buat OOBETimer tu balek erk ?

Ta i en ka said...

Salam bro camne nak buat 'double klik pada Activation option'. x jumpa laaa ..

CARA NGEBLOG said...

SAYE TAK SUKA TRIK GITUAN..SOALNYA SAYE DAH GAK SUKA XP HA HA HA HA

izwan said...

camna nak wat ye sbb tak blh log in dah...dah xblh tekan start..ada cara lain tak ?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive