Tuesday, November 10, 2009

Home » » Check Sistem PC Berapa Lama Hidup

Check Sistem PC Berapa Lama Hidup

Share


Check Sistem PC Berapa Lama Hidup
Kalau PC ataupun laptop anda dah buka berjam-jam lamanya ataupun tak tau bila lagi buka, anda boleh check berapa lama dah PC anda tu beroperasi.

Cara-caranya:
Click Start > Run > Taip cmd untuk buka command prompt

  1. Kat prompt window, taip "systeminfo" tanpa pembuka dan pengakhir kata.
  2. Scroll ke bawah sampai terjumpa "System Up Time"
  3. Benda ni akan bagi tau tempoh pengoperasian system anda dalam hari, jam, minit , dan saat.

5 comments:

Da Ghotic said...

dh try dh tuk rini baru 8jam +++

izanuddin said...

apa beza benda ni ngan kat task manager > performance > up time...

zuar said...

tu untuk viste je kot uptime tu..kt xp xjmpa pn..:-D.8 jam ok lagi..jgn satu hari.lingkup PC..hehe

happydownload said...

windows 7 xbley pun... xkua pun system up time..huhuhu

zuar said...

yup..kalau xboleh mmg xboleh la..sebab sistem XP ngn Vista @ 7 dah lain..:-)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive