Saturday, November 21, 2009

Home » » Teknik Mempercepatkan Pemindahan Fail

Teknik Mempercepatkan Pemindahan Fail

Share


Teknik Mempercepatkan Pemindahan Fail

Kalau anda peminat setia games, movie ataupun anime dan lain-lain, anda mesti akan copy dari kawan-kawan anda yang ada banyak movie ni kan. Anda semua mesti tau yang fail movie memang tak kurang dari 100MB. Kalau ada pun yang pendek-pendek yang memang dah cut ataupun compress bagi jadi kecik. Mesti lama nak tunggu kalau nak transfer fail besar-besar macam tu.

Kalau anda rasa "berbaloi-baloi nak tunggu" anda boleh tunggu. Tapi kalau anda rasa masa itu berharga, anda perlu ada software ni. Software ni namanya Tera Copy. Mungkin dah ramai orang penah cuba. Tapi saya baru je guna dan memang puas hati sebab transfer fail agak cepat dari biasa. Kalau sebelum ni ambik masa yang lama nak transfer fail sebesar 100MB ke atas, selepas anda guna software Tera Copy ni anda akan tau yang masa itu emas. :-p

Kepada anda yang dah cuba try test, mungkin boleh kongsi kelebihan software ni.

Cara nak guna:

Install macam biasa.

Software yang saya upload ni version silent install. Lepas anda klik, memang tak akan keluar apa-apa. Tunggu sekejap agak-agak dalam seminit.

Lepas tu cuba try test copy fail sebesar mana yang anda nak transfer ke mana-mana bahagian.

Cepat ke lambat dari biasa???Kalau tak berpuas hati anda boleh potong k..:p

Support windows : XP/Vista/Seven


Tera Copy 2.01 Silent Install Mediafire Download



4 comments:

Anonymous said...

nk komen la ni...tenkiu :D
http://na-jib.blogspot.com/
komen kt sini plak :D

nidzam para said...

caya lh bro..byk info yg baru gua dpt..t.kasih

nidzam para said...

t.kasih bro,byk info yg gua dpt kat sini..al maklum lh..br blaja 2 guna komputer..hehe

shafizi said...

bro ak baru jmpe web ni..sofware ini dh xblh doenload dh ke?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive