Sunday, December 6, 2009

Home » » Cara Remove Windows Genuine Advantages (WGA)

Cara Remove Windows Genuine Advantages (WGA)

Share


Cara Remove Windows Genuine Advantages (WGA)

You may be victim of software counterfeiting. This copy of Windows is not genuine. Click this balloon to resolve now.

Anda mungkin pernah mengalami masalah seperti di atas kan? Kalau anda pernah berdepan dengan masalah tersebut apa yang anda lakukan? Ada yang hantar kedai untuk format kan? Kalau anda biarkan lama-kelamaan Windows anda mungkin akan menjadi lembab, desktop menjadi gelap ataupun anda memang tak boleh masuk ke bahagian desktop dan Windows akan menyuruh anda Activekan Windows.

Kenapa muncul mesej seperti tu? Ini disebabkan oleh Windows yang anda gunakan telah dikesan oleh Microsoft sebagai tidak genuine ataupun bukan original. Anda boleh mengelak dengan tidak install update Genuine Advantaged dari Microsoft (KB905474). Kalau anda telah install update tersebut maka anda akan menghadapi masalah seperti ini.

Cara untuk remove Windows Genuine Advantage(WGA) ni ialah anda perlukan software Anti Genuine Adv for XP's WGA & Office's OGA.

Cara install:


Anda install macam biasa.

Masa install akan muncul popup Error opening file for writing seperti di bawah. Anda klik ignore 2 kali.

Bila dah siap, buka start > All program > Cari AntiGA 2.0 Addon Tools > klik WGA Notification Remover v1.1

Akan muncul WGANotify Monitor > Klik Remove.

Selesai.

Download Anti Genuine Adv for XP's WGA & Office's OGA di bawah



22 comments:

fyna said...

ha..bnda ni mmg ah..abes pc i kt opis ni jd lmbab..psl dload bnda ni la..eii

zuar said...

yeke fyna..so skrg ni dh ok ke..dh guna ke bnda ni...cpt bg feedback..hehe

Anonymous said...

bro, cmne nk knal wndows pirate??

zuar said...

You may be victim of software counterfeiting. This copy of Windows is not genuine. kalau tulis mcm tu mknanya xgenuine la.xgenuine tu xori.:-D

Anonymous said...

ade x,, klu kita update office 2007 die xdetek,. cm nk genuine kn die??

zuar said...

oo..kalau yg tu xpasti la pulak..xpernah lg sy update..

Anonymous said...

do i have to buy this installation? knpe kua gmba je?

zuar said...

disable dlu antivirus...maybe antivirus delete

AzzOne said...

AzOnee : Untk windows 7 ade x?

zuar said...

azzone: untuk windows 7 try guna remove wat xpun 7 loader

Anonymous said...

thx for help aq tentang nk removw genuine ni..tpi kan de 1 stu je mslh..WGA yg aq download ni berVIRUS,tpi xpe..sbb aq buang dh VIRUS tuu

zuar said...

yg tu bukan virus..mmg sistem detect sbg virus.yela.dah nama pun crack windows.huhu

Anonymous said...

bro,nanti bila mesej dah tak keluar lg bolehlah kita uninstall software yang bro bagi tu ye?

zuar said...

yup..boleh je..tp biar je..nnti xpyh install dh klu kuar blk genuine tu..xberat pun

Anonymous said...

knpa install2 tp nk remove x buleh pon..

wazy said...

salam bro
aku nak pinjam entri ko ni leh tak,aku amsuk direct dari google ni.Nanti aku bagi full kredit kat blog ni eh

zuar said...

boleh bro..xde hal klu kredit..mcm biasa la kn..hehe

Anonymous said...

salam..sy x blh nk download Anti Genuine Adv for XP's WGA & Office's OGA..knpe ??

zuar said...

boleh je niii...try balik lagi sekali..maybe mediafire problem tu

sanji said...

boleh test ni..laptop member dh kena detect pirate daa

zes said...

bro
ada link terkini tak?dh kena removed la

abgzamri said...

http://kat.ph/anti-genuine-advantage-v2-0-for-windows-xp-wga-office-oga-t2757140.html
ni link bru sofware ni

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive