Monday, December 21, 2009

Home » , » Langkah Sebelum Beralih ke Windows 7

Langkah Sebelum Beralih ke Windows 7

Share

Langkah Sebelum Beralih ke Windows 7

Kepada anda yang ternanti-nanti untuk menggunakan Windows 7, anda tahu apa langkah pertama anda sebelum memasang Windows 7? Anda perlu pastikan yang PC anda support Windows 7. Bagaimana cara untuk tahu yang PC anda sesuai ataupun tidak?

Jadi, Microsoft telah menyediakan Software Windows 7 Upgrade Advisor untuk memberi informasi kepada anda samada sesuai ataupun tidak anda menggunakan Windows 7 samada untuk 32 bit ataupun 64 bit.

Sambungan Internet diperlukan untuk mengumpul data-data mengenai PC anda seterusnya memberi nasihat berkaitan System, Devices, Program samada compatible ataupun tidak bila anda beralih kepada Windows 7. Anda boleh lihat gambar di bawah contoh untuk laptop saya yang sesuai menggunakan Windows 7.

Download Windows 7 Upgrade Advisor


4 comments:

HuMbLesLaVe said...

slm..bro zuar,i wanna 2 ask u some question,it is ok if i use my previous driver of windows xp onto windows 7?coz my lappy skunk suka-suki jer suddenly turn off...plz help me:(

zuar said...

baru format ke dah lama tu?kalau driver xp xleh guna untuk win 7..vista blhla

HuMbLesLaVe said...

ru jer...saje nak cuba..lg satu bila nak open picture pom,lptop suddenly off gak...ni dssbbkn driver gak ker?

zuar said...

hmm..pelik gak tu..mcm virus conficker je..dh buat full scan ke?pki antivirus pe ye

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive