Sunday, December 27, 2009

Home » » Teknik Meningkatkan Kelajuan IDM

Teknik Meningkatkan Kelajuan IDM

Share

Teknik Meningkatkan Kelajuan IDM

Korang guna software Internet Download Manager(IDM) tak? Kalau korang guna memang terbaik. :-D. Sebab IDM ni akan mempercepatkan lagi proses memuat turun(download). Tapi ada satu teknik yang boleh korang gunakan untuk menambahkan sedikit lagi kelajuan download tu.

Caranya:

Buka aplikasi Internet Download Manager

Pergi ke Options



Options dan cari tab Connection




Klik Connection dan pada bahagian Connection Type/Speed setkan Others. Masukkan angka 10000000 pada bps.

Kemudian pada Max.connections number, tukar kepada 16





Selesai. 

Kelajuan download menggunakan IDM akan meningkat sikit daripada biasa kalau korang gunakan  teknik ni.

Kelajuan download jugak bergantung kepada kelajuan Internet yang korang guna. Tapi bila gunakan IDM ni korang akan berpuas hati sebab kelajuan dia memang di tahap terbaik!




Kepada yang belum download lagi Internet Download Manager ni, download di bawah



Internet Download Manager 5.18 Plus Crack(Latest)

http://www.mediafire.com/?mwqkozznjjt



4 comments:

Saya said...

salam...dah wat kt pc tp xdpt...n pe terpapar is "systeminfo" is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. nape yer...

zuar said...

blh print screen x?send kt emel sy?lg satu pki xp ke vista?

Anonymous said...

" IDM has been registered with fake Serial Number or the serial number has been blocked. " apa kesah tu ha??? camne nk guna ni.....

Anonymous said...

thanks..boleh cube ni..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive