Tuesday, December 15, 2009

Home » , » Tukar Background Folder Menggunakan Software

Tukar Background Folder Menggunakan Software

Share

Tukar Background Folder Menggunakan Software Folder Background


Sebelum ini saya ada buat tutorial mengenai cara nak tukar background folder tanpa menggunakan software. Kali ini saya akan tunjukkan anda cara bagaimana untuk tukar background folder dengan menggunakan software. Lagi senang dan mudah untuk anda gunakan.

Software yang dimaksudkan ialah Folder Background. Software ni hanya bersaiz 60kb sahaja. Anda boleh copy ke dalam semua folder yang nak masukkan background.

Cara-caranya:

Download software Folder Background di bawah

Copy dan letakkan ke dalam folder yang anda nak masukkan background

Kemudian buka aplikasi Folder Background > Klik Next

Muncul paparan Customize This Folder > Tandakan hanya pada Modify background picture and filename appearance > Klik Next


Pada Modify background picture and filename appearance, anda browse dan cari imej yang anda nak masukkan.

Selepas anda dah pilih imej untuk jadikan sebagai background folder, anda boleh ubah warna tulisan bersesuaian dengan warna background. Pada Filename Appearance:Text anda pilih warna untuk tulisan > Klik Next > Finish.


Anda boleh hiddenkan software Folder Background untuk nampak lebih cantik.

Kalau anda nak edit semula, klik pada software Folder Background dalam folder tersebut dan ubah ikut pilihan anda.

Selesai.



Software Folder Background

http://www.mediafire.com/?jdimd5izmw2

3 comments:

Anonymous said...

salam nak tanye skit boleh x
macamane cara nak tukar keyboard language dari english ni nak jd bhasa jepun...?
adi kene buat asigment sekolah die...
tapi lappy ni mcm xboleh nk tukar jd jepun.......
helphelphelp...
thanks alot......

zuar said...

sori..xtau la..xpenah try lg..tkt ajar nnti jd bnda lain plak;-D

anak makcik seha lahhh said...

knape sy download software tuh tp msuk kat vlc plak..xboleh run mcm bese lah..cane ek?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive