Monday, December 14, 2009

Home » , » Cara Update Twitter dan Facebook Serentak

Cara Update Twitter dan Facebook Serentak

Share


Cara Update Twitter dan Facebook Serentak

Kepada anda pengguna Facebook dan Twitter, anda sebenarnya bertuah kerana tak perlu update kedua-dua laman sosial tersebut secara berasingan. Anda boleh update serentak contohnya bila anda update Twitter secara automatik status anda pada Twitter akan update pada Facebook di bahagian profile. Nak try jom ikut cara-caranya.

Caranya:

  • Login ke akaun Twitter dan Facebook.

  • Kemudian buka Facebook dan di bahagian search, taipkan Twitter.

  • Klik pada View All Applications untuk melihat semua aplikasi Twitter yang boleh digunakan di Facebook.

  • Kemudian pilih aplikasi yang mana anda mahu. Contohnya saya pilih aplikasi yang paling atas sekali.

  • Klik Allow > Masukkan username Twitter dan password Twitter.

  • Anda cari Allow Twitter to Update Your Facebook Status dan klik > klik Allow Status Update.

  • Sekarang, pergi ke Twitter dan taipkan Status anda pada Twitter dan klik Update.

  • Kemudian pergi ke Profile Facebook anda dan lihat pada Status. Kini Status Twitter anda telahpun muncul pada Status Facebook.

Mudah dan Senang kan? Tak payah lagi Update Twitter kemudian Update Facebook dalam masa yang sama. Kalau anda rasa senang, anda boleh cuba dan jangan lupa add saya.^_^ ..www.twitter.com/zuarxpdc dan www.facebook.com/zuar.xpdc



Kepada anda yang baru saja menjumpai blog ni jangan lupa jadi subsciber untuk tak terlepas informasi penting. Masukkan e-mel anda di dalam kotak di bahagian atas blog ini. Selamat bertweet^_^.

5 comments:

wazy said...

Dulu aku guna jugak yang ni
Hehehe tapi segan la semua yang kita taip tu keluar juga di facebook,sekarang guna supasync je ,boleh pilih yang mana kita nak update serentak guna hashtag #fb

Ery Farieha said...

ahahha tak best. twitter ni tmpt mengarut. kalo semua karutan connect to FB, mati laaa. FB kan xde privasi. hahahahaha

Yiedpozi said...

Yied guna aplikasi SupaSync.... Huhu... Bro bole tengok kat status FB Yied... Kalau belakang status tu ada perkataan "via IPhone" maknanya Yied update guna Twitter....

New Post: 5 Sebab Kenapa Aku Tidak Follow Korang

Anarm said...

good artikel.. aku update twitter dan facebook serentak guna Hootsuite.com sebab tiap2 hari on9 kt situ layan twitter..

zuar said...

bro wazy: tula pasal..kalau update yang agak2 pelik ckt cepat2 g delete kat fb.hehe.xtau plak ada application yg lain plak.nak try la pasni.huhu

ery farieha: memangla..haha.kalau guna yg ni nak mengarut kena g delete cept2 la kat fb.kekeke

yied: thanks yied..nice info..nak try guna yg tu plak pasni^_^

anarm: bleh gak ni nak jengok2 masuk website tu nanti.thanks bro

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive