Wednesday, April 29, 2009

Buat Duit Dengan Menjawab Survey!Percuma!!

Share


Buat Duit Dengan Menjawab Survey!Percuma!!

Nak buat duit tanpa keluarkan modal tak??? Boleh ke? Dengan SAYS.my  korang boleh!!!Ni buktinya!Klik sini


Bagaimana ia berfungsi?

  • Anda dibayar untuk menjawab survey, kerana ia memberi kesan kepada perniagaan dan komuniti untuk memberikan khidmat yang lebih baik.

  • Berbincang dan berkongsi idea dan pendapat anda dengan perbincangan kumpulan.

  • Dapatkan pembaca blog anda yang lebih ramai, kerana anda berkongsi pendapat dengan remaja/belia lain di Malaysia selain memaparkan iklan di blog dan setiap klik yang anda dapat akan di bayar.

  • Bantu remaja/belia Malaysia dengan persoalan mereka. Atau hantarkan persoalan anda sendiri!

  • Daftar sekarang dan jawab hanya beberapa soalan setiap kali anda online @ sebarkan link selepas anda daftar nanti untuk mendapatkan RM0.40 bagi setiap orang yang mendaftar di bawah anda.

  • Sungguh mudah dan tanpa keluarkan sebarang modal walaupun 1 sen. Hanya memerlukan kerajinan anda.

Klik link di bawah dan register


Tuesday, April 28, 2009

Jana Pendapatan Dengan Handphone

Share

Jana Pendapatan Dengan Handphone


APA KELEBIHAN MENJUAL PREPAID MYMODE?

* Barang KEPERLUAN kepada semua pengguna handphone prepaid, Must BUY product!

* Sekali dah tahu, pelanggan yang datang mencari anda. Senang jual.. Tak perlu MENJAJA!

* Tak perlu maintain PV, BV atau point

* BONUS 4 KALI sebulan diberi setiap minggu

* Tiada HAD bilangan penajaan

* Tidak perlu simpan STOK

* Bisnes 24 JAM di MANA-MANA sahaja

* KHIDMAT sosial kepada masyarakat, jual prepaid waktu kecemasan cth: waktu malam, kedai tutup

* Syarikat KUKUH dan STABIL

* SEMUA orang faham prepaid, tak perlu penerangan mendalam

* Tak perlu personaliti. TAK PERLU tali leher, kereta mewah, petah bercakap, cantik untuk berniaga.

* Berpeluang mengecapi KEBEBASAN KEWANGAN!!


BILA BOLEH BISNES?

Sebaik sahaja handphone anda didaftarkan, 30 saat selepas itu anda akan menerima 4 digit PIN nombor. Anda terus boleh memulakan bisnes SERTA-MERTA

Program apa ni? Skim Cepat kaya ke?

Tidak. Mymode merupakan sebuah perniagaan sah yang berdaftar, diasaskan oleh Syarikat Asia Mobile Commerce Privilledge Sdn. Bhd. yang menyediakan perkhidmatan SMS Prepaid.

Dengan pendaftaran keahlian RM65, anda sah sebagai Agent Mymode dan secara tidak langsung merupakan ‘Tokey Prepaid Topup’ dengan kedai bergerak beroperasi 24jam, tidak kira masa, tidak kira tempat!!

Siapa boleh sertai perniagaan ini?

1) Mempunyai handphone.

2) Tahu SMS.

3) Ada akses internet samada dirumah atau pejabat. (Tidak wajib, tetapi satu kelebihan)

BAGAIMANA SAYA NAK MENJADI AGENT MYMODE?

Kami telah membuka pendaftaran secara online melalui website e-dagang dan prepaid4u. Anda boleh mendaftar dengan membuka alamat web dibawah:

Klik sini


CARANYA

1. Buka alamat web di atas.

2. Klick REGISTER. Dan isikan ‘Borang Pendaftaran Keahlian Percuma’.

3. Login semula menggunakan UserID dan Password anda.

4. Klick button UPGRADE VIP untuk ke ruangan cara-cara pembayaran yuran keahlian RM65.


Anda boleh download step bagaimana daripada penajaan boleh mendapat keuntungan berlipat kali ganda di sini

Tiada usaha yang tidak berhasil.Tiada orang bagi duit free tanpa buat kerja.Tiada kata tiada masa.Kerana setiap manusia di muka bumi ini di beri sehari 24 jam.

Tiada yg kurang atau terlebih walaupun sesaat.Pucuk pangkal macam mana kita hendak curi masa bahagikan dengan sebaik mungkin.Nak berjaya bukan semudah disangka.


Setiap benda bermula dari bawah. Semoga berjaya salam dari saya.Kita jumpa di Puncak Kejayaan.

Sekiranya ada masalah untuk pendaftaran, anda boleh menghubungi saya:

Muhamad Azuar bin Abd Wahab

0173357247@0195515679

Zuar_xpdc87@yahoo.com

Ym: figo_real7@yahoo.com

www.zuarxpdc.blogspot.com



Saturday, April 18, 2009

Software Yang Perlu Ada Dalam Komputer

Share

Software Yang Perlu Ada Dalam Komputer


Internet Download Manager
Saya letakkan IDM di atas sekali kerana bagi saya IDM merupakan download manager yang terbaik setakat ini dan perlu ada bagi setiap PC untuk melajukan download di internet. Dengan menggunakan IDM, tahap kelajuan download adalah berkali ganda pantas daripada download biasa. 

Microsoft Office 2003/2007/2010
Memang software wajib ada dalam setiap komputer untuk buat kerja melibatkan Word, Power Point, Excell dan sebagainya 
Antara antivirus yang bagus dan ringan untuk korang guna seperti Avira, AVG, kaspersky 7 . Microsoft Service Essential. Selain tu korang boleh guna antivirus bersaiz kecik seperti Trojan remover, Geekz, smadAV , Portable Antivirus dll. Untuk mengelakkan virus dari USB flash masuk ke PC, gunakan USB Disk Security.  

Antispyware
Antispyware perlu sebab tak semua antivirus disertakan dengan Antispyware. Antara Antispyware terbaik seperti Spyboot Search & Destroy dan Malwarebyte`s Anti Malware. 

Registry Repair
Registry repair perlu sebab bila virus dan spyware menyerang, dia akan ubah registry PC kita. Sebab tu PC kita jadi makin lembab dan kadang-kadang akan hang. Selain tu virus akan hilangkan Folder Options, Disable Task Manager dll. Saya sarankan korang gunakan Regwash @ Regcure. 
Software ini ada banyak kegunaan seperti Registry Cleaner, Defragment Disk, Startup Manager dll. Saya memang akan wajib gunakan software ni sebab lebih mudah nak tukar Boot Screen, Welcome Screen dan Themes. 

Mozilla Firefox
Mozilla lebih baik dari internet explorer kerana lebih laju dan ringan.  

K-Lite Codec Pack
Codec penting untuk memudahkan format lagu @ video yang tak support dapat dimainkan pada playlist kita.  

Ahead Nero 7 Premium
Nero penting untuk burnkan data-data ke dalam CD @ DVD. Sesuai digunakan untuk backup document penting @ gambar. 

Winamp
Winamp sesuai untuk memainkan lagu-lagu kegemaran sebab ianya lebih ringkas dan cantik. 

Real Player
Real Player dapat memainkan format .rmvb yang mana tidak semua playlist seperti winamp dapat memainkan video format tersebut.

Genuine Maker
Bila korang format komputer guna OS pirate nanti akan keluar WGA dan komputer akan jadi lembab. Software boleh membuatkan Windows korang genuine dan boleh download dan install software-software di laman web Microsoft.  

Adobe Reader
Membuka fail-fail dalam format .pdf 

Flash Player
Untuk memainkan flash video di internet samada Internet Explorer mahupun Mozilla firefox 

Untuk Customize PC
Gunakan seperti Pack Vista Inspirat, Window Se7en Transformation Pack, Vortex 3G red Edition Themes dll. 

Winrar/Winzip
Untuk buka fail dalam bentuk .zip dan .rar. Korang boleh compress fail ke dalam zip dan rar untuk mengurangkan disk space.

Wednesday, April 15, 2009

What to Do If Your Computer Is Infected with Malware

Share


What to Do If Your Computer Is Infected with Malware



Symptoms of infection

There are a number of symptoms which indicate that your computer has been infected. If you notice "strange things" happening to your computer, namely:

* unexpected messages or images are suddenly displayed
* unusual sounds or music played at random
* your CD-ROM drive mysteriously opens and closes
* programs suddenly start on your computer
* you receive notification from your firewall that some applications have attempted to connect to the Internet, although you did not initiate this, then it is very likely that your computer has been infected by a virus

Additionally, there are some typical symptoms which indicate that your computer has been infected via email:

* your friends mention that they have received messages from your address which you know you did not send
* your mailbox contains a lot of messages without a sender's e-mail address or message header

These problems, however, may not be caused by viruses. For example, infected messages that are supposedly coming from your address can actually be sent from a different computer.

There is a range of secondary symptoms which indicate that your computer may be infected:

* your computer freezes frequently or encounters errors
* your computer slows down when programs are started
* the operating system is unable to load
* files and folders have been deleted or their content has changed
* your hard drive is accessed too often (the light on your main unit flashes rapidly)
* Microsoft Internet Explorer freezes or functions erratically e.g. you cannot close the application window

90% of the time the symptoms listed above indicate a hardware or software problem. Although such symptoms are unlikely to be caused by a virus, you should use your antivirus software to scan your computer fully.
What you should do if you notice symptoms of infection

If you notice that your computer is functioning erratically

1. Don't panic! This golden rule may prevent the loss of important data stored in your computer and help you avoid unnecessary stress.

2. Disconnect your computer from the Internet.
3. If your computer is connected to a Local Area Network, disconnect it.
4. If the computer cannot boot from the hard drive (error at startup), try to start the system in Safe Mode or from the Windows boot disk
5. Before taking any action, back up all critical data to an external drive (a floppy disk, CD, flash memory, etc.).
6. Install antivirus software if you do not have it installed.
7. Download the latest updates for your antivirus database. If possible, do not use the infected computer to download updates, but use a friend's computer, or a computer at your office, an Internet cafe, etc. This is important because if you are connected to the Internet, a virus can send important information to third parties or may try to send itself to all email addresses in your address book. You may also be able to obtain updates for your antivirus software on CD-ROM from the software vendors or authorized dealers.
8. Perform a full system scan.

If no viruses are found during a scan

If no viruses are found during the scan and the symptoms that alarmed you are classifed, you probably have no reason to worry. Check all hardware and software installed in your computer. Download Windows patches using Windows Update. Uninstall all unlicensed software from your computer and clean your hard drives of any junk files.
If viruses are found during a scan

A good antivirus solution will notify you if viruses are found during a scan, and offer several options for dealing with infected objects.

In the vast majority of cases, personal computers are infected by worms, Trojan programs, or viruses. In most cases, lost data can be successfully recovered.

1. A good antivirus solution will provide the option to disinfect for infected objects, quarantine possibly infected objects and delete worms and Trojans. A report will provide the names of the malicious software discovered on your computer.

2. In some cases, you may need a special utility to recover data that have been corrupted. Visit your antivirus software vendor's site, and search for information about the virus, Trojan or worm which has infected your computer. Download any special utilities if these are available.

3. If your computer has been infected by viruses that exploit Microsoft Outlook Express vulnerabilities, you can fully clean your computer by disinfecting all infected objects, and then scanning and disinfecting the mail client's databases. This ensures that the malicious programs cannot be reactivated when messages which were infected prior to scanning are re-opened. You should also download and install security patches for Microsoft Outlook Express.

4. Unfortunately, some viruses cannot be removed from infected objects. Some of these viruses may corrupt information on your computer when infecting, and it may not be possible to restore this information. If a virus cannot be removed from a file, the file should be deleted.

If your computer has suffered a severe virus attack

Some viruses and Trojans can cause severe damage to your computer:

1. If you cannot boot from your hard drive (error at startup), try to boot from the Windows rescue disk. If the system can not recognize your hard drive, the virus has damaged the disk partition table. In this case, try to recover the partition table using scandisk, a standard Windows program. If this does not help, contact a computer data recovery service. Your computer vendor should be able to provide contact details for such services.

If you have a disk management utility installed, some of your logical drives may be unavailable when you boot from the rescue disk. In this case, you should disinfect all accessible drives, reboot from the system hard drive and disinfect the remaining logical drives.

2. Recover corrupted files and applications using backup copies after you have scanned the drive containing this data.

Diagnosing the problem using standard Windows tools

Although this is not recommended unless you are an experience user, you may wish to:

* check the integrity of the file system on your hard drive (using CHKDSK program) and repair file system errors. If there are a large number of errors, you must backup the most important files to removable storage media before fixing the errors
* scan your computer after booting from the Windows rescue disk
* use other standard Windows tools, for example, the scandisk utility

For more details on using these utilities, refer to the Windows Help topics.
If nothing helps

If the symptoms described above persist even after you have scanned your computer, and checked all installed hardware and software and your hard drive using Windows utilities, you should send a message with a full description of the problem to your antivirus vendor's technical support department.

Some antivirus software developers will analyse infected files submitted by users.
After you have eradicated the infection

Once you have eradicated the infection, scan all disks and removable storage media that may be infected by the virus.

Make sure that you have appropriately configured antivirus software installed on your computer.

Practice safe computing.

All of these measures will help prevent your computer getting infected in the future.

Virus Conficker

Share
Virus Conficker

Tanggal 1 April 2009, suatu detik yang ditunggu oleh para pengguna komputer mahupun pakar sekuriti komputer di seluruh dunia. Bukanlah disebabkan oleh tradisi April Fool yang diadakan pada setiap tahun tetapi detik yang mencemaskan bagi para penguna komputer kerana hari ini virus Conficker telah dilancarkan dan diaktifkan.

Namun, vaksin untuk mencegah virus Conficker telah berjaya ditemui. Symantec telah menemui satu vaksin atau kaedah yang sangat mudah dan percuma untuk para pengguna komputer diseluruh dunia bagi membasmi virus Conficker ini.

Awas! Sekiranya, anda tidak dapat membuka laman web Symantec mahupun laman web antivirus yang lain, dukacita dimaklumkan kepada anda bahawa, komputer anda sudah terjangkit dengan virus Conficker tersebut.



Cybersecurity Berusaha Tangani Kemungkinan Ulat Jejas Pengguna Komputer

KUALA LUMPUR, 30 Mac (Bernama) — CyberSecurity Malaysia, pusat pakar nasional bagi keselamatan siber, sedang berusaha untuk menangani sebarang kemungkinan kesan ulat Conficker.C yang boleh menjejaskan pengguna komputer.

Conficker, varian terkini perisian bahaya, bukan satu ulat baharu tetapi versi yang diubah suai atau varian baharu ulat yang telahpun dikenali yang diprogramkan untuk dihubungkan kepada domain secara rawak bermula Rabu ini, kata CyberSecurity dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

CyberSecurity berada dibawah skop Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi. Conficker menyerang komputer dengan sistem operasi tetingkap yang tidak dikemas kini atau dilindungi dan kemudiannya menghubungkan kepada laman web yang dimiliki pencipta atau pereka ulat conficker untuk dapat kembali arahan mengenai “what to do next” (”apa yang perlu dilakukan seterusnya”).

Ketua Pegawai Eksekutif CyberSecurity Malaysia Lt-Kol (Bersara) Husin Jazri berkata CyberSecurity mengambil langkah berhati-hati dan bekerjasama rapat dengan .my DOMAIN REGISTRY dan rakan kongsi antarabangsa lain untuk mengurangkan penyalahgunaan domain oleh Conficker.

“Situasi terkawal dan nasihat ini merupakan sebahagian daripada inisiatif kesedaran kami untuk memaklumkan perkembangan terkini kepada orang ramai mengenai apa yang sedang berlaku berkaitan dengan keselamatan ruang siber,” katanya.

CyberSecurity menerusi Malaysia Computer Emergency Response Team (MyCERT) telah mengeluarkan kenyataan amaran berkaitan dengan Conficker.C pada Januari.

Kenyataan amaran itu boleh diakses menerusi: http://www.mycert.org.my/en/services/advisories/mycert/2009/main/detail/647/index .html


Husin menasihatkan pengguna komputer supaya memastikan mereka mengemas kini sistem operasi tetingkap dalam komputer mereka dan merujuk kepada kenyataan yang menerangkan langkah-langlah untuk menangani ulat tersebut.

“Kami amat menggalakkan orang awam untuk sentiasa mengunjungi laman web kami untuk membaca perkembangan terkini kami dan nasihat mengenai Conficker.C worm. Organisasi dan individu juga dinasihatkan melapor kepada keselamatan siber insiden seperti serangan perisian bahaya dalam komputer mereka menerusi emel kepada cyber999@cybersecurity.my untuk analisis dan tindakan selanjutnya oleh pakar keselamatan siber kami,” katanya.

Sember : www.utusan.com.my

Antara Tanda - Tanda Anda dijangkiti Conficker

  • Tak boleh buka hidden file.
  • Tak boleh buka internet.
  • Muncul fail bernama pelik seperti ni jwgkvsq.vmx di dalam RECYCLED folder.
  • Akan creates autorun.inf dalam USB drives.
  • Account lockout policies akan reset secara automatik.
  • Sesetengah Microsoft Windows services seperti Automatic Updates, Background Intelligent Transfer Service (BITS), Windows Defender dan Error Reporting Services akan disable secara automatik.

Vortex 3G Red Edition Style, Window Seven Style

Share
Vortex 3G Red Edition Style, Window Seven Style

Kepada anda yang menggunakan Windows XP tapi ingin kelihatan seperti Windows 7 dan Vortex Red Edition, gunakan style yang saya sediakan di bawah. Anda cuma perlu klik, kemudian apply.


Download Vortex 3G Red Edition Style Mediafire
Download Window Seven Style Mediafire

Monday, April 13, 2009

Ancaman Virus di Friendster

Share

Ancaman Virus di Friendster

Saya rasa pengguna-penguna friendster mesti tau apa yang saya ingin terangkan. Anda mungkin pernah mendapat comment ataupun message pelik dan lucah daripada kawan anda. Sedangkan kawan anda tidak pernah mengirimkan kepada anda. Saya akan terangkan bagaimana virus ini memanipulasi account friendster anda dan bermaharajalela menggunakan account tersebut tanpa kebenaran dari anda.

Seperti yang saya terangkan tadi, virus ini lakukan ialah ia akan memperalatkan akaun friendster kita yang dijangkiti oleh virus tersebut dan tanpa kita sedari kita akan mengirim mesej yang mengandungi mesej lucah ataupun lucu bersertakan link yang mempunyai virus di "post Bulletin", Private Mesej ataupun di Komen kepada rakan kita.


Link yang disebarkan oleh virus ini mengandungi virus ini dan kelihatan seperti laman web yang begitu popular pada masa kini iaitu "Youtube", namun sebenarnya laman web tersebut adalah sebuah laman web yang palsu. Anda kononnya diminta untuk install Adobe Flash Player yang update untuk membolehkan anda melihat video yang dikirim oleh rakan anda yang telah diperdaya ini, Fail Adobe Flash Update tersebut bukanlah Adobe Flash yang sebenar ianya ialah Virus!!


Diminta mereka yang mendapat mesej seperti begini dari rakan-rakan anda diminta jangan membuka link tersebut dan anda boleh delete comment dan message itu dengan segera.

Friday, April 10, 2009

Hati-Hati dengan Website Mengandungi Virus

Share

Hati-Hati dengan Website Mengandungi Virus

Senarai laman web dibawah adalah laman web yang menyebarkan virus ini. JANGAN SESEKALI ANDA MELAWATI LAMAN WEB INI ATAU MENDOWNLOAD APA-APA PERISIAN YANG ADA DALAM LAMAN WEB DIBAWAH INI!.

hxxp://goodnewsreview.com
hxxp://worldnewseye.com
hxxp://www.spacemynews.com
hxxp://www.worldnewsdot.com
hxxp://www.worldtracknews.com
hxxp://www.wapcitynews.com
hxxp://linkworldnews.com
hxxp://goodnewsdigital.com
hxxp://waleprojekt.com
hxxp://expowale.com
hxxp://topwale.comhxxp://goodnewsreview.com
hxxp://worldnewseye.com
hxxp://www.spacemynews.com
hxxp://www.worldnewsdot.com
hxxp://www.worldtracknews.com
hxxp://www.wapcitynews.com
hxxp://linkworldnews.com
hxxp://goodnewsdigital.com
hxxp://waleprojekt.com
hxxp://expowale.com
hxxp://topwale.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive