Monday, January 4, 2010

Home » » Cara Blok Website Tanpa Gunakan Software

Cara Blok Website Tanpa Gunakan Software

Share

Langkah ini adalah untuk mengelakkan anak-anak anda ataupun sesiapa saja masuk ke website tersebut. Selalunya laman web lucah yang menjadi sasaran.:-D.

Caranya seperti berikut:

Klik Start > Run > Taip C://windows/system32/drivers/etc

Right clik pada hosts > Pilih Open > Cari dan pilih Notepad > Klik OK

Di bawah 127.0.0.1 localhost anda taipkan balik 127.0.0.1 diikuti dengan website yang anda nak blok.

Contohnya:

127.0.0.1 localhost

127.0.0.1 www.bharian.com.my

Kemudian pergi ke File > Save > Tutup Notepad


Buka balik website yang anda blok tadi..Secara automatik anda tak boleh buka website tersebut.

Kalau anda nak buka balik website tu, pergi ke 127.0.0.1 www.xxx.com dan delete kemudian Save.

Sebelum tu pastikan anda close dulu Internet sebelum Delete.

Kepada anda yang baru saja menjumpai blog ini jangan lupa subscribe ke e-mel anda untuk tak terlepas informasi menarik dari saya. Masukkan e-mel anda di bahagian atas blog ini. Terima kasih.

6 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

kalo kita nk blok IP address dari melawat blog kita,boley tak?

zuar said...

yg tu xpasti la pulak..hehe.nape nak delete ip lak

maa said...

wow..
besh2..

ajar sket camna nak bypass firewall fakulti/universiti tanpa guna software (etc freegate)..

let say guna proxy ka..
SSH tunneling ka..

zuar said...

kalau yg tu sy krg pasti la..sbb sy pun alami masalah tu gak kt U..hehe

Anonymous said...

Salam bro..

tq 4 sharing...
camner nak block lebih dari satu website???


Sham from Trg

zuar said...

sama jugak caranya..copy yang ni 127.0.0.1 kemudian lepas nombor tu letak website lain..

contohnya cmni

127.0.0.1 localhost

127.0.0.1 www.bharian.com.my

127.0.0.1 www.redtube.com

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive