Monday, February 1, 2010

Home » » United belasah Arsenal

United belasah Arsenal

Share

United Belasah Arsenal

LONDON: Penyerang England, Wayne Rooney merakamkan jaringan ke-100 kerjayanya dalam Liga Perdana Inggeris (EPL) ketika menyumbat gol kedua membantu Manchester United membenam Arsenal 3-1 di Stadium Emirates, malam tadi.

Pemain berusia 24 tahun itu yang berada dalam prestasi memuncak ketika ini sudah menyumbat 22 gol dalam semua kejohanan musim ini dan membuat ketiadaan Cristiano Ronaldo yang berpindah ke Real Madrid kurang dirasai.

United yang mengutip 53 mata - satu di belakang pendahulu, Chelsea membuka tirai jaringan menerusi Nani minit ke-33 sebelum Rooney menggandakan jaringan pada minit ke-37 sebelum Park Ji-sung mengesahkan tiga mata milik United dengan gol minit ke-52. Gol sagu hati Arsenal disumbang oleh Thomas Vermaelen minit ke-80.



Yuhuuu...MU sedang mengejar Chelsea..Prestasi Rooney tengah memuncak..Nani main cantik..Hope lepas ni boleh terus konsisten.Formasi 4-5-1 menjadi semalam..Arsenal kena serang bertubi-tubi..huhu.

Nampaknya terlebih satu dari prediction dalam Kosmo EPLX sabtu lepas..Masuk paper lagi..huhu. Tq brother Rizal pengarang EPLX Kosmo.Terpaksa tarik diri dari jadi volunteer EPLX kat subang semalam atas sebab-sebab tertentu..Mesti meriah kat sana..



3 comments:

armeen said...

rooney memang senang menjadi kalau main ngan park ji sung..depa berdua memang ada chemistry...kalau tak percaya cuba tgk game2 yang melibatkan mereka berdua..memang rooney senang jadi best..credit pada nani..2-3 game lepas dia dah main sedap..tak merapu mcm dulu...harap fergie tak jual..semalam memang aku risau vermaelen jer..dia ibarat senjata sulit arsenal sekarang..style score senyap2..chelsea, get ready for rumble!

Aizwan Ali said...

stupid arsenal!!!!!!

zuar said...

mmg ok...sbb rooney ngn park 2 2 laju..MU smlm byk amik peluang kt counter attack..tp rugi byk peluang sia2kn..klu x leh dpt lebih dari 3 gol..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive