Tuesday, February 16, 2010

Home » » Widget untuk Mencantikkan Blog

Widget untuk Mencantikkan Blog

Share

Widget untuk Mencantikkan Blog

Korang dah ada blog? Tapi blog korang tak ada benda yang menarik? Kalau korang nak tutorial cantikkan blog, pasangkan widget untuk jadikan blog lebih menarik dan cantik. Tapi elakkan dari masukkan widget terlalu banyak sampai loading blog jadi lambat. 

Bila nak loading blog terlalu lama akan menyebabkan pelawat lebih cepat untuk tinggalkan blog kita. Ingat, loading blog memainkan peranan untuk lebih mesra SEO. Seboleh-bolehnya kurangkan javascript sebab javascript la yang jadikan blog lembab macam kura-kura.^_^.


Saya cuma senaraikan widget blog untuk korang masukkan dalam blog tapi tak suruh masuk kan semua ok..^_^.


Antara widget yang boleh anda masukkan seperti di bawah:

 

Senarai Widget Blog:

Rating - http://www.blogorator.com


Form ke Email -
http://www.emailmeform.com

Chatbox -
http://www.cbox.ws

Shoutmix - http://www.shoutmix.com

Favicon -
http://www.deviantart.com

Feedjit - http://feedjit.com


Flag Counter - http://s03.flagcounter.com

Jam dan Tarikh - http://www.widgetbox.com


LinkWithin – http://www.linkwithin.com


Map - http://www.feedmap.net


Mybloglog -
http://pub.mybloglog.com

Free Domain -
http://www.zonestraits.com

Jumlah Visitor - http://www.amazingcounter.com
  (Jumlah pelawat yang dah melawat blog kita)

Waktu Solat - http://www.waktusolat.net

Online User - http://www.widgeo.net (Nak tengok berapa orang tengah online kat blog kita)


Iklan Nuffnang - http://www.nuffnang.com.my (Boleh buat duit dengan menulis blog)

Iklan Advertlerts: http://www.advertlerts.com (Boleh buat duit dengan menulis blog)




Terjah sini: Tutorial/Panduan/Cara Mencantikkan Blog 


Cara cantikkan blog|Widget blogspot|Tutorial Cantikkan blog

61 comments:

sYeNgEt ke senget?? said...

haha mcm milo 3in1 complete set.. cool lah! arigatou~

Mohd Syafri B Yusof said...

Link waktu solat salah..
tQ

zuar said...

tq syafri..link dah update..xsmpt nak check smlm..:-D

zuar said...

welcome syenget..:-D

cikgu siti hazreen said...

tq :)

zuar said...

welcome cikgu..:-D

Gatto999 said...

Thanks ...
Ciao from Italy
=^.^=

zuar said...

welcome Ciao:-)

~~ana aRibAh~~ said...

tq :D

QIQILALA syakilla said...

link cmne nk ltak gmbar pd header ade x??

Anonymous said...

nak komen jg

Anonymous said...

testing.... :-L ~x(

Sha Johan said...

tq..byk info bg sy yg baru nie..tp sape2 leh bntu tk cmne nk bt traffic leed?

nuralarifin said...

tq .. :))

zuar said...

thanks semua:-)

muhammad alfi said...

saya mau tanya.itu home,about map,tutorial dari mana?

Miss NoName said...

best larr

Aswandi said...

Biar blog banyak pengunjung, pasang widget SMS Gratis di blog, trus tentukan sendiri iklan diakhir setiap sms terkirim. misalnya bisa diisi dengan alamat blog di akhir sms.
Klik www.sms600.com

Amin2u said...

thanks sbb kongsi ilmu..

zuar said...

welcome..^_^..thanks semua sebab sudi singgah n tinggalkan komen^_^

zuar said...

welcome..^_^..thanks semua sebab sudi singgah n tinggalkan komen^_^

Anonymous said...

i like it ! ;)

sms gratis said...

kl mau sms gratis diaturi mampir ke www.sms600.com

LEE TIENG TIENG said...

leh tnye x,,..g ane ek nk edit blog guna blog widget ni,,..?????????

han1s said...

mekasih!!!!!!!!! :)

YOUHANIE - 9W2YMM said...

MANTAP

syerah9669 said...

nape mp3 widget xlh bkak? :(

zuar said...

syerah: mp3 widget tu dah tukar la..xpyhla letak mp3..buat berat blog je:-p

Be Pretty Be Healthy said...

BEST GILERRR .. 1 HARI DA SIAP BLOGSHOP SAYE ! NWAY,THANKS BEBYK ! HUHU
LEH USHA2 YE KAT SINI http://beprettybehealthy.blogspot.com/

rendy said...

bess ;;) http://adf.ly/2NlEa

Aremiey said...

nice shared...tqvm bro!

cahaya halus said...

i want to say... TERBAIK la zuar.. ;))

mek gayah sulong said...

mksih sudi kogsi ilmu :D

Iqkbal Haizat Bin Amin Nasaruddin said...

Zuar...xde ke cre nak wat curs0r niyh berkelip kea...jdi bunge2 kea...hehehhee

zuar said...

tak yah la bagi lawa sgt.yang penting kemas, ringan, lepas tu pandai main SEO kalau nak letak iklan nuffnang.

cinot said...

thankzzz....... makin byk awk dpt ilmu bile mmberi kpda org lain.. thnz yea.

cinot said...

eh3... yg nuffnang n favicon tu macam ne plak?? help me :( buat taley pon...

Aeman Heykal said...

terima kasih ... info yang berguna

zuar said...

cinot: nuffnang tu kena register dlu.favicon tu ikut la step tu betul2.mst boleh k

zuar said...

aeman: sama2 aiman:-)

hemohemo said...

niceeeeee :)

kisah kehidupan said...

best !!

Raudhah Agency said...

mcm mana edit yang kt tepi punya tab 2?
'anda pengunjung bertuah ke :?'pas2 letak widget bilangan pengunjung...minta ajar..

azfar said...

nice blog

DiENiEs said...

salam..saya berminat nak msukkan waktu solat dkt blog saya..tp mcmmana cara dia yea??

NAZAM BIN SUKRI said...

terima kasih atas penerangan dan panduan pasal bikin blog..

cex gulew-gulew chinta said...

sy org baru dlm dunia blogger..sudi2 la ke blog sy yer and follow..tq

Adibah Shahrudin said...

BESH!

shaimaa' che rahmat said...

hi nk tanya...ade x tutorial utk xnk bg org lua copy gmbr yg diletakkan dlm blog kite?tq

roha said...

sy nak letak button like fb...dh buat tp xjadi...camner yer??tlg la...:-(

Sāτū Hāτī Sāτū Cīŋτā said...

I like it

sallam...
Sāτū Hāτī Sāτū Cīŋτā

JARKOM said...

Sekedar Nitip gan.

Bagi yg pengen cari tips-trik komputer kunjungi ajha di alamat berikut..

http://iful29.blogspot.com

JARKOM said...

Bagi yg pengen cari tips-trik komputer, kunjungi ajha di alamat berikut :

http://iful29.blogspot.com

din said...

ade tk widget utk 'continue reading'?? = )

2 Puteri said...

wah dapat ilmu yg best utk blogger baru mcm saya. tq atas ilmu ni :)
kot sudi lawat ler saya kat http://asamgaram2puteri.blogspot.com

2 Puteri said...

dah follow blog yg byk ilmu ni. best sangat

cuit cuit said...

thankz

Wiwinjuliyanti Sragencity Centraljava said...

terima kasih atas infonyaaaa.. like aja laahh

Min Nayuri said...

thank you..!!
singgah lah blog sye plak..+_+
http://aasminizari.blogspot.com

anang hargiyanto said...

sy suke ni..

PirateKing™ said...

nice info

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive