Saturday, March 6, 2010

Home » » Membuat Cover Majalah Malaysia

Membuat Cover Majalah Malaysia

Share

Membuat Cover Majalah Malaysia

Sebelum ni saya ada tunjukkan bagaimana cara untuk buat cover majalah melalui laman web tertentu. Laman web tersebut cuma menyediakan cover Majalah Antarabangsa sahaja. Ramai yang minta saya tunjukkan cara untuk buat cover majalah Malaysia. Setakat ni saya belum lagi jumpa website yang sediakan template untuk buat cover tersebut.

Jadi, atas inisiatif sendiri saya sediakan psd template photoshop yang simple seperti gambar di atas untuk anda edit semula cover majalah tersebut. Apa yang anda perlukan ialah software Adobe Photoshop untuk buka file psd tersebut dan edit mengikut kreativiti sendiri.


Caranya ialah:


Pastikan anda dah install software Adobe Photoshop

Download file psd di bawah sekali

Buka pada psd file

Gantikan teks dan gambar ikut kreativiti sendiri. Daripada file psd tadi anda boleh ubah menjadi seperti gambar di bawah.

p/s: Kemahiran asas Adobe Photoshop diperlukan untuk edit file psd ini. Pandai-pandai la edit sendiri ok.

Ni ialah gambar Azah Awin. Pemenang untuk model tudung Fareeda dan KOSMO! Minggu ke-14 dan Pemenang Model Fareeda dan KOSMO! Paling Popular Undian Facebook.




Ni gambar zuar. Pemain remaja Man Utd dan Pemenang Anugerah Pemain terbaik Man Utd musim 2010. Huekeke.


PSD Template Download

4 comments:

zuar said...

sebelum ni link salah..link tenet xok..xde sape pun inform.huhu.link dah ok skrg.

broFami said...

nak komen skit pasal cover MU tu boleh tak,.. hehe
:l

pendapat aku text yang dalam kotak hitam tuh jgn terlalu bayk guna glow style.. cuba guna stoke warna putih n tambah shadow je..

zuar said...

yang tu aku edit bodo2 je..sebab ada gmbr sape ntah dlm tu..muahaha..yg atas tu aku buat elok2 sbb gmbr orang..kekeke

CoverMajalah.com said...

Jika Anda ingin menjadi Cover Majalah Gratis, silahkan buka situs www.CovereMajalah.com

http://covermajalah.com

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive