Tuesday, April 6, 2010

Home » , » Set Username Facebook

Set Username Facebook

Share

Set Username Facebook

Facebook telah menyediakan aplikasi username sama seperti friendster bagi memudahkan kawan-kawan search anda tanpa perlu berikan alamat e-mel untuk mereka add. Contohnya username Facebook saya adalah www.facebook.com/zuar.xpdc

Apa yang perlu anda lakukan adalah anda cuma perlu menukar default username yang diberikan oleh Facebook dengan username pilihan anda sendiri. Caranya amat mudah sekali kerana anda cuma perlu fikirkan username yang anda ingin gunakan dan masuk ke sini http://facebook.com/username.

Pastikan anda dah pun login akaun facebook sendiri.
Anda akan diberikan beberapa pilihan username untuk dipilih. Jika anda mahu gunakan pilihan sendiri, klik pada more dan isikan username di ruangan kosong yang disediakan.

Kemudian klik pada Check availability untuk pastikan yang username tersebut belum lagi digunakan oleh orang lain.


Jika ada, gantikan dengan username yang lain, dan jika belum lagi digunakan anda klik pada butang Confirm untuk sahkan username tersebut.





Pastikan anda set username secepat mungkin sebab Facebook sekarang memang terbukti berhantu. Kalau orang lain gunakan username yang anda mahukan, jadi terlepasla peluang anda.:-)

Jangan lupa add Facebook saya k..:-D
www.facebook.com/zuar.xpdc

2 comments:

Nur Sobirah said...

salam alaik
emm, kan skrg kena verify mobile.. mcm mane nk skip ea?

zuar said...

nur sobirah:oo..skrg ni dh lain ek?klu kena verify, verify jela:-)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive