Thursday, March 31, 2011

Home » , » [Trik]Call Free Tanpa Had Menerusi HP

[Trik]Call Free Tanpa Had Menerusi HP

Share

[Trik]Call Free Tanpa Had Menerusi HP

Korang nak tau tak semalam saya dapat idea untuk cari cara-cara kenakan telco-telco seperti Maxis, Celcom, DIGI dan lain-lain. Dan tanpa diduga.......SAYA AKHIRNYA BERJAYA!!!

SAYA BERJAYA HACK TALIAN TU UNTUK BUAT PANGGILAN PERCUMA DENGAN MANA-MANA TELCO SEKALIPUN!

PLEASE!!INI BUKAN CERITA TIPU YE!

Sebenarnya, agak keberatan jugak saya nak share trick yang saya jumpa ni. Tapi bila saya fikir balik, tak baik kita kedekut ilmu betul tak.

Jadi, saya akan cuba ajar korang sedaya upaya saya untuk bagi korang pandai buat jugak. Tapi jangan la bagitau seluruh dunia pulak pasal trick ni ok. Kalau pihak berkuasa atau pihak telco sendiri yang tau saya takut cara ini akan diblock dan gagal la nak dapat panggilan percuma tanpa had ni.

 

Saya ingatkan, tips ini dapat digunakan untuk semua nombor. Boleh digunakan tanpa had waktu. So, kalau korang berminat nak tau boleh la belajar trick yang saya akan tunjukkan kat bawah ni.


Tanpa membuang masa lagi jom kita tengok cara-caranya:

1. Pertama sekali pastikan kredit minimum di HP korang harus RM0.50 atau lebih.

2. Pastikan nombor telefon yang akan korang gunakan nanti aktif.

3. Pastikan korang ingat nombor HP kawan korang tu.

4. Salin 5 digit pertama dan 5 digit terakhir nombor telefon yang korang nak dail tu.

5. Buka SMS kosong di HP korang.

6. Taipkan nombor telefon kawan korang tu.

7. Langkah terakhir taip SMS dengan isi seperti berikut… .



















“Telefon aku sekarang, PENTING!!”

P/S: Jangan ingat semua benda boleh dapat free. Masuk toilet pun 20 sen.



28 comments:

pauhputik said...

adohai tertipu pulop kawe nge trick demo neh

kalu sungguh baru nok tera :p

nd.artcreative said...

wakakakakaka.... siot dah terkena

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

hahahaa.. ingat sungguh.. :e:

cybernetic88 said...

haha. ko mmng kn?. xpe2. akuphm. haha. sial =P

zuar said...

la..xkan ko pun terkena..kalau camtu bagusla:r:

wan d luffy said...

ceh...napa la aq x alert kt syok pown dah ada..terkena kali ke-2...

zuar said...

nampaknya bagusla semua dah guna benda free ni..bukan sng org nak bg free cmtu je:guling:

Lady Gugu said...

taik hang zuar.. hahaha.. WAKENABEB!!

zuar said...

what happen to you aya???kahkahkah

Anonymous said...

TEKANEK JUG///ADOY...SIUK2 KITAM MEMBACANYA...LAS2 HUHUH....INI JADINYA..HUHUH

zuar said...

kenapa pak?ngak mnjadi ya??

Kimi said...

hahahahahahha,kalo difikirkan mmg klakar

Ammar said...

sengal!!!hahaha

pch said...

hahaha...terkena


cara hantar SMS percuma !!!

hana said...

adoy...
baru nak kagum...
huahaha

Orange Girl said...

haha.. mula2 baca cam gempak je,, aduh suda terkono!

PakarBuahPinggang said...

Manalah dia leh dapat idea nak kenakan orang ni.Memang menjadi giler punya.Ingatkan betullah trik ni.

Anonymous said...

KAKAKAKAKAKAKA. AKU TERKONO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zuar said...

sori ye cik abang n cik aik semua..hahaha

ida said...

siot tul la..ingt btul2..last2 tkena gak..haha

Anonymous said...

cam kimak..

_dEadhEadz00_ said...

hbt btoi r tips nie... jd r haku uat... ahahaha... lol~

mastura said...

hahahhaha...ceh! tipah tertipu..

stawberyy said...

caM gampang erkk . huhay

nang.it86 said...

hahahah..ampes giler... bebetul la aku bace tadi..hahaha
entry best bro..

Aeman Heykal said...

haha wakenabeb!!!

Anonymous said...

=))

Muhamad Hafiz Sarif said...

tawe smpai mlm ni bro,,haha :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive