Thursday, June 17, 2010

Home » » Cara Memasang Widget LinkWithin Pada Blog

Cara Memasang Widget LinkWithin Pada Blog

Share

Cara Memasang Widget LinkWithin Pada Blog
 
Anda semua mesti nak tarik trafik untuk baca artikel yang lepas-lepas kan? Tapi artikel tu dah lama. Susah nak cari. Jadi, macam mana nak bagi artikel lama tu muncul semula?

Anda boleh gunakan LinkWithin. Nak tau LinkWithin ni macam mana? Tengok anak panah gambar kat bawah ni:



LinkWithin ni berfungsi sama macam related post ataupun artikel yang berkaitan. Contohnya kita tulis artikel lepas berkaitan bola sepak, harini kita tulis lagi dengan keyword yang sama. Bila publish nanti akan keluar artikel lama yang berkaitan bawah post baru tersebut.

Cara-cara untuk pasang LinkWithin:

Masuk ke http://www.linkwithin.com/learn?ref=widget

Register dan isikan semua yang diminta.

Akhir sekali copy code tadi ke dalam Dashboard  > Layout > Add a Gadget > Html/Javascript dan Publish.

Selesai.

6 comments:

Anonymous said...

terima kasih bnyak2 yea diatas tnjuk ajar..

zuar said...

sama2..jangan lupa singgah selalu..:l:

Anonymous said...

kalau di wordpress
macam mane
waktu diklik logo wordpress
ada tulisan ONLY HOSTING

Anonymous said...

salam..apsal xleh nak link..saya baru je tukar alamat blog..pastu saya masukkan widget link ni..tp bila try bukak,die xleh nak link..pe masalah ek??help me..=(

orkidhutan said...

salam..apsal xleh nak link..saya baru je tukar alamat blog..pastu saya masukkan widget link ni..tp bila try bukak,die xleh nak link..pe masalah ek??help me..=(

aku dan kamu seni aku said...

tq :))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive