Tuesday, June 29, 2010

Home » » Cara Membuat Tulisan Berkelip-Kelip Pada Blog

Cara Membuat Tulisan Berkelip-Kelip Pada Blog

Share
Untuk membuat tulisan blinking ataupun berkelip-kelip pada artikel blog amat mudah sekali. Nak tengok contoh macam mana tulisan berkelip-kelip tu?Tengok bawah.
Blog Sumber Informasi Terkini best...

Cara nak jadikan tulisan berkelip-kelip:

Anda masukkan code <blink> dan <blink> diantara tulisan ini Blog Sumber Informasi Terkini best…Edit dekat HTML ok. Bukan Compose.

Contohnya: <blink>Blog Sumber Informasi Terkini best…<blink>.

Itu saja. Selesai

Kalau jadi tinggalkan komen ok!!Semoga Berjaya!!



29 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

"kelip kelip namanyaaa... "(lagu kelip2 time sy drjah 3 dulu) kekekekeke!

Gapapala said...

gimana sih bos ko belum bisa kelip2nya
edibojonegoro.blogspot.com

zuar said...

LINKINBLUES: mau buat tulisan apa untuk kelip2??

♦♦orked♦♦ said...

tak jadi jugak..

blink2 tu buat dalam entry or title blog or ape ek???

zuar said...

untuk entry...bukan title..:-)

Anonymous said...

zuar...mcm mana ko letak home,about me,sitemap tu??yang kat atas skali..

zuar said...

bro..tgk sini http://www.zuarxpdc.com/2010/12/cara-pasang-sitemap-di-pages-blog.html

CikAda said...

ishh..xjadi laa T__T

zuar said...

areda: gi mana semua buat xjadi seh...poning jgk den..huhu

Paul Aziz said...

bro..tak jadi pong...:((

Paul Aziz said...

ooo...dah dapat..nape tak ckp kne buat kat edit HTML..btw, thanks

siti said...

xjadi pon..bley tak gitau mula2 ambik apa pastu apa @http://ctsujulover.blogspot.com/

zuar said...

paul:bgs2

siti: kn dh bgtau kt atas tu..:-)

naeimah said...

10s..da dpt..

Shah's Daughter said...

aje pening le ..

Haslia Haris said...

xdapat pon nk buat..camne?????

Andiyoko dan Gapoktankubulangka said...

matur nuwun kang ilmunya mg manfaat

Arbiah said...

tak bolehh ponn ! ermm ,.. :-/ .,, takperr lhaa .,, hihihi

zuar said...

ada yang jadi..ada yg tak jadi..ponin den.hehe

K.Hana said...

kat saya yg kelip2 blog list, follower, ngan blog achieve huhu

zuar said...

farah: delete pastu buat balik.kadang2 memang jadi mcm tu

rahmat hassan said...

Blog Sumber Informasi Terkini best….

Unknown said...

errm ... x jdi la dooo

@ FARA_IYEZ @ said...

Macamne tu ? sy kurang faham laa. bolah tk tnjuk dri first step. :-/

mz said...

terima kasih.. membantu gak sikit.. hehe


muazfaris.com

natashalymie said...

zuar,tunjukkan mcmne step dia tu,sayer bhodak baru belajar owh..

ros93cnsy said...

tak jadi arr.... :((

Potia Casadelarossa said...

tak berfungsi di blogspot

Unknown said...

follow blog sy k,,,sy bru je dlm dnie blog nie,,hehehhe,,,, :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive