Tuesday, June 29, 2010

Home » » Cara Membuat Tulisan Berkelip-Kelip Pada Blog

Cara Membuat Tulisan Berkelip-Kelip Pada Blog

Share
Untuk membuat tulisan blinking ataupun berkelip-kelip pada artikel blog amat mudah sekali. Nak tengok contoh macam mana tulisan berkelip-kelip tu?Tengok bawah.
Blog Sumber Informasi Terkini best...

Cara nak jadikan tulisan berkelip-kelip:

Anda masukkan code <blink> dan <blink> diantara tulisan ini Blog Sumber Informasi Terkini best…Edit dekat HTML ok. Bukan Compose.

Contohnya: <blink>Blog Sumber Informasi Terkini best…<blink>.

Itu saja. Selesai

Kalau jadi tinggalkan komen ok!!Semoga Berjaya!!



29 comments:

aNiS tHe BumbleBee said...

"kelip kelip namanyaaa... "(lagu kelip2 time sy drjah 3 dulu) kekekekeke!

LINKINBLUES said...

gimana sih bos ko belum bisa kelip2nya
edibojonegoro.blogspot.com

zuar said...

LINKINBLUES: mau buat tulisan apa untuk kelip2??

unloquacious lowqie said...

tak jadi jugak..

blink2 tu buat dalam entry or title blog or ape ek???

zuar said...

untuk entry...bukan title..:-)

Anonymous said...

zuar...mcm mana ko letak home,about me,sitemap tu??yang kat atas skali..

zuar said...

bro..tgk sini http://www.zuarxpdc.com/2010/12/cara-pasang-sitemap-di-pages-blog.html

♪ ArEdA ♪ said...

ishh..xjadi laa T__T

zuar said...

areda: gi mana semua buat xjadi seh...poning jgk den..huhu

Paul Aziz said...

bro..tak jadi pong...:((

Paul Aziz said...

ooo...dah dapat..nape tak ckp kne buat kat edit HTML..btw, thanks

siti said...

xjadi pon..bley tak gitau mula2 ambik apa pastu apa @http://ctsujulover.blogspot.com/

zuar said...

paul:bgs2

siti: kn dh bgtau kt atas tu..:-)

naeimah said...

10s..da dpt..

hardyana md shah said...

aje pening le ..

Haslia Binti Haris @ Harith said...

xdapat pon nk buat..camne?????

Andiyoko dan Gapoktankubulangka said...

matur nuwun kang ilmunya mg manfaat

syuhada said...

tak bolehh ponn ! ermm ,.. :-/ .,, takperr lhaa .,, hihihi

zuar said...

ada yang jadi..ada yg tak jadi..ponin den.hehe

farah@engoys said...

kat saya yg kelip2 blog list, follower, ngan blog achieve huhu

zuar said...

farah: delete pastu buat balik.kadang2 memang jadi mcm tu

rahmat hassan said...

Blog Sumber Informasi Terkini best….

The Red Warriors said...

errm ... x jdi la dooo

@ FARA_IYEZ @ said...

Macamne tu ? sy kurang faham laa. bolah tk tnjuk dri first step. :-/

Muaz Faris said...

terima kasih.. membantu gak sikit.. hehe


muazfaris.com

natashalymie said...

zuar,tunjukkan mcmne step dia tu,sayer bhodak baru belajar owh..

ros93cnsy said...

tak jadi arr.... :((

PotiaCasaDelarossa said...

tak berfungsi di blogspot

sal shuada said...

follow blog sy k,,,sy bru je dlm dnie blog nie,,hehehhe,,,, :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive