Sunday, June 13, 2010

Home » , » Cara Repair Windows 7

Cara Repair Windows 7

Share
Cara Repair Windows 7

Korang pernah alami masalah komputer tak dapat boot dengan sempurna bagi pengguna Windows 7?. Apa yang korang rasa bila jadi camtu?Panik?Marah?Lapar? Tak ada kena mengena langsung. Korang jangan risau bila masalah ini berlaku. Apa yang perlu korang buat ialah…Tido..Opss!Salah!

Korang boleh gunakan Startup Repair Tools untuk menyelesaikan masalah ini. Tools ni merupakan recovery tool yang akan fix kan masalah pada sistem komputer korang bagi yang pakai Windows 7.

Windows tak dapat boot dengan sempurna seperti biasa disebabkan oleh perubahan pada Hardware, Shut Down secara tiba-tiba, Registry Corrupt ataupun pelbagai error yang lain seperti virus dan sebagainya.



Biasanya akan keluar seperti gambar di atas kalau Windows tak dapat boot. Kalau tak keluar Windows Error Recovery seperti gambar di atas, korang perlu buat secara manual.

Bila komputer baru Start, tekan butang F8 sehingga muncul seperti skrin di bawah.


Pilih Repair Your Computer dan tekan Enter. Kemudian ikut step berikutnya sehingga habis.




Pilih Language anda. Bahasa Melayu memang tak tersenarai. Tolong jangan cari.


Pilih Username dan masukkan password korang jika ada.


Pilih Startup Repair.




Klik Restore.


Klik Finish.

Klik Restart.



Klik Finish.


Pilih Don`t send.

Selesai.

9 comments:

RazFiRa said...

thAnks. nice!

zuar said...

welcome razfira..:-D

ben said...

bro dulu sy penah buat mcm nie tp die tulis system can't repair. kene pakai cd gak la.huhuhu

Anonymous said...

bro dulu sy penah try buat bende nie tp xberjaya, kua ayat system can't repair. kene pakai cd gak.huhu

Anonymous said...

Nice info bro, TQ VM....

Anonymous said...

brad..d system gw kgk ada system recoverynya?...

Syafsp said...

kalau repair, software dan games yang kita install akan delete tak?? ataupun still kekal mcm biasa?

Mufidz said...

Klaw Waktu Di Hidupkan Itu Keluar

BOOTMGR image is corrupt. The system cannot boot

sha my heart said...

terima kasih berkongsi.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive