Saturday, June 19, 2010

Home » » Hilangkan Angka Pada Kategori Blog

Hilangkan Angka Pada Kategori Blog

Share



Hilangkan Angka Pada Kategori Blog 

Kepada blogger yang menulis blog mengikut kategori contohnya personal, tutorial dan sebagainya pada sebelah kategori tersebut ada jumlah post yang kita kategorikan. Lebih mudah bila post bawah kategori tutorial ada 3 post iaitu cara diet, cara buat kek dan cara berhenti merokok contohnya akan muncul angka 3 di sebelah tutorial. 

Kalau korang tak nak angka tersebut muncul pada bahagian kategori tu, boleh hilangkannya. Tengok contoh gambar kat atas.

Caranya amat mudah sekali.

1. Pertama sekali seperti biasa masuk ke Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed

2. Kemudian tick pada Expand Template Widget.

Klik Ctrl+F dan cari kod di bawah dan delete.

<span dir='ltr'>(<data:label.count/>)</span>

Selesai.

Senang kan?^_^

3 comments:

RazFiRa said...

da try..jadik2..hehe thank you!!

Muhammad Rafik @ fik said...

terima kasih bro ZUAR !!!

Muhammad Rafik @ fik said...

senang2 dtglah ke www.fikrampage.blogspot.com

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive