Sunday, July 25, 2010

Home » » Cara Check Broken Link

Cara Check Broken Link

Share


Cara Check Broken Link

Anda selalu download movie, software, games yang kadang-kadang gunakan multi-link. Contohnya anda download movie 600MB. Ada yang hanya 1 link 600MB dan ada yang dipecahkan kepada 2 atau 3 link untuk 600MB.

Masalahnya bila anda dah download 2 link dan tunggu sampai nak pengsan, tiba-tiba link ke-3 broken. Sakit hati tak?

Jadi untuk mengelakkan anda diserang sakit hati, anda boleh check broken link dulu sebelum download. Bila dah semua link clear baru mula download.

Cara-Caranya:


Copy semua download link ke dalam kotak dan klik Check Links.




Kalau link ok dia akan keluar pada status "Working"..Kalau link dah mati dia akan keluar "Dead". Kalau dah tulis Dead tu pandai-pandai la cari link lain kan.huhu.

2 comments:

Kashakay88 said...

salam,
thx bro really helpful info. 2 thumbs up

Anonymous said...

bro macam mane lak nk taw file elok ke x? sebelum nk download. sy selalu kene, da download banyak2 last ade la 1,2 file yg corrupt

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive