Saturday, July 31, 2010

Home » , » Cara Masukkan Simbol Copyright Pada Blog

Cara Masukkan Simbol Copyright Pada Blog

Share

Cara Masukkan Simbol Copyright Pada Blog

Untuk jadikan blog anda unik dan lain dari yang lain, anda boleh buat penambahan dengan memasukkan simbol Copyright pada tajuk blog. Selain dari tajuk simbol ini juga boleh diletakkan pada bahagian komen. Ini akan menjadikan blog anda berbeza dan unik berbanding blog orang lain. Caranya amat mudah dan simple.

1. Masuk ke Dashboard > Settings

2. Korang akan berada pada bahagian Basic tab.

3. Copy dan paste coding ni © pada ruangan Title selepas nama blog korang contohnya 
Sumber Informasi Terkini © 

4. Klik Save Settings.

5. Selesai.

15 comments:

cruzerpein said...

hehe done..
bergurulah ak kt sini:D

a big girl. . . . . said...

trima kasih byk2..
dh lama cari cne la nak buat copyrght ni..
tqvm!!

zuar said...

welcome beri much..hik3

chubb90 said...

x jadi pon..

zuar said...

chub90: tak ikuut cara dia betul2 ni..mmg la xjadi^_^

whazzup Syahida..! said...

no.3 x fhm bley x klau trangkan lg..?~x(

merah jambu(natasha azureen) said...

jadikk..tq :)

zuar said...

welcome:-)

bOy said...

arigato...(^_^)

ErmaNawee said...

berjaya...thanxx :-D

zulhairi.... :D said...

Ok....baikkk ah zuar...menjadi thanks..ermm jgan lupe follow ye bloggerzulworld.blogspot.com

Aj said...

simple and nice.....

indexs12 said...

boleh try ni....

indexs12.

zuar said...

tahniah buat yang berjaya^_^

Yana Aina said...

jadi .. thnxx nazLyizan©

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive