Saturday, September 25, 2010

Home » » 500 juta Pengguna Facebook Mati!!!

500 juta Pengguna Facebook Mati!!!

Share
500 juta Pengguna Facebook Mati!!! 


500 juta pengguna Facebook mati???Biar betik!!Jangan terkejut! 500 pengguna Facebook cuma mati akal je. kekeke. Sebab ape?Jom baca


NEW YORK 24 Sept. - Satu masalah teknikal atau akses yang lambat untuk ke laman sosial Facebook selama beberapa jam semalam, menyebabkan 500 juta pengguna di seluruh dunia tidak dapat melayari laman tersebut bagi mengemaskini akaun mereka.

Facebook dalam kenyataannya menyifatkan kejadian tersebut sebagai "pemadaman terburuk yang kami hadapi dalam tempoh empat tahun", yang diterbitkan dalam blog laman web sosial itu, lewat semalam.

Syarikat tersebut menyalahkan kerosakan perisian yang menyebabkan satu kelompok pangkalan datanya dihujani terlalu banyak data.

Facebook berkata, pihaknya terpaksa menutup keseluruhan laman itu untuk menghalang laluan ke pangkalan data itu.

Syarikat tersebut menganggarkan kejadian itu berlaku selama dua jam setengah.

Menjelang petang, laman web sosial ini kembali berjalan lancar, namun sesetengah pengguna yang terjejas akibat masalah itu masih mengalami akses yang perlahan.

Masalah tersebut berlaku pada kira-kira pukul 2.05 petang waktu tempatan (6.05 petang waktu Malaysia), menyebabkan kira-kira 22 peratus pengguna gagal mengakses laman web sosial itu, kata naib presiden syarikat pengawasan laman web Keynote Systems, Vik Chaudhary. - Agensi

 
zuar mengomen:
Facebook dah jadi macam satu keperluan la pulak bagi manusia ni. Tak boleh main sekejap dah jadi mania. Facebook Mania. Muehehe. Bagi kita yang layan Facebook sekadar nak tambah kenalan ni ape la hal sangat kalau tak boleh main 2 jam. Tapi kalau orang yang buat bisnes tu, 2 jam boleh hilang sampai 20 juta. Bankrupt wa cakap lu...Sape suruh buat bisnes dalam Facebook ye dak??
 
Kita ni kalau nak layan tu layan la jugak, tapi janganlah berlebih-lebihan pulak ye. Jangan sampai main Facebook sampai lupa nak makan, solat, buat susu anak tak pun kerja rumah kan. Don`t be like that OK!:-D

3 comments:

saya_arief said...

aku suda mulai muak dengan facebook..
hoho...kadang2 je rase best..
;p

zuar said...

sama la kite...huhu.dah boring main facebook.xtau dah nak main pe plak pasni..haha

Anonymous said...

hari2 men fb....
aku pun xthu....
bosan pun bosan....
tpi lyan ajerk lar.....

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive