Sunday, September 5, 2010

Home » » Cara Cut MP3 dengan Power MP3 Cutter Joiner

Cara Cut MP3 dengan Power MP3 Cutter Joiner

Share

Cara Cut MP3 dengan Power MP3 Cutter Joiner

Lama dah rasanya saya tak buat enti pasal software ni. Bukan pe..Busy dengan program la, test la, assignment la..Time-time cuti macam ni boleh la nak buat review pasal software sikit kan.

Kali ni kita nak blajo cara nak cut MP3 bahagian yang kita nak je. Sebab apa nak cut MP3 ni?? Banyak sebab-sebabnya.kakakaka..Kalau nak buat ringtone lagu raya tu boleh la guna software ni. Tak kan nak letak setompok lagu penuh nak jadikan ringtone ye dak?

Ok. Cara-caranya amat mudah. Lebih mudah dari masak nasi.:-D

1. Mula-mula download software Power MP3 Cutter Joiner kat sini

2. Dah habis download, install macam biasa kemudian masukkan serial key yang ada sekali dalam folder tu.

3. Pilih lagu mana yang nak cut dan dijadikan ringtone tu.

4. Tekan butang Play dekat anak panah nombor 1 dalam gambar kat atas tu untuk dengar kat bahagian mana nak cut. Tengok timing kat Current Time.

5. Dah tau kat mana nak cut, pilih Start Time nombor 2 dengan End Time nombor 3.

6. Dah set timing kat mana nak Start dengan End, baru la tekan butang Cut nombor 4.

7. Save la kat mana-mana pun.

8. Selesai

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive