Monday, September 27, 2010

Home » , » Download Gambar Dalam Facebook Dengan Mudah

Download Gambar Dalam Facebook Dengan Mudah

Share
Download Gambar Dalam Facebook Dengan Mudah

Saya rajin(bajet rajin) jugak baca artikel kat blog mat-mat saleh yang berkaitan dengan komputer ni Sebab nak cari idea-idea baru nak update blog kan. Tetiba terjumpa lak cara nak download gambar dalam Facebook. Kalau sebelum-sebelum ni kita view gambar kemudian tekan save satu demi satu.Betul tak??Ke korang lagi advanced?? Kalau betul penat gak kan camtu. Kalau ada 100 gambar mau tak pening kepala nak save. Tapi ni bukan trik nak curi gambar orang naa...

Hangpa ni kalau bab-bab ni mesti pikiaq yang bukan-bukan. Tutorial ni boleh guna kalau korang nak save gambar sendiri.(Boleh gak nak save gambar orang sebenarnya^_^) . Mana la tau kan gambar korang kat hp tak pun kat komputer terdelete tapi kat Facebook masih ada lagi..Haa...Dah ada backup tu..Korang download la balik gambar-gambar tu semua. Save kemudian simpan dalam peti sejuk external hard disk ke, pendrive ke. Korang boleh jugak nak download gambar awek korang. Tapi pastikan mintak kebenaran dulu..Karang tak pasal-pasal perang dunia ke-3..Saya tak tanggung!

Ni nak bagi nasihat sikit(uweekkk3)..Jangan nak download gambar orang lain sesuka hati tanpa kebenaran plak. Kalau korang nak mintak dulu..Nanti tuan punya gambar repot kat pejabat kadi susah..Wahahaha..So, saya dah translate artikel tu dan share dengan korang semua yang nak kemudahan tanpa susah-susah nak curi save satu persatu.:-p

Cara-caranya tengok kat bawah:
1. Login Facebook.  
2. Download software Photo Grabber.
3. Selesai download anda extract kemudian klik software tu. Tak perlu install.
4. Lepas klik akan keluar macam gambar kat bawah ni. Klik Login



5. Lepas klik Login akan keluar pop-up macam 2 gambar kat bawah ni. Anda copy code dalam kotak tu.



6. Kemudian paste code tadi dalam kotak di bawah dan tekan I want to download...


 
7. Lepas tekan download tadi akan keluar senarai nama friends kat dalam Facebook kita tu. 
Pilih gambar sape kita nak download, gambar sendiri, gambar kawan, gf, skandal. Muahaha. Dah pilih tekan Begin Download. Nanti keluar pilihan nak save kat mana.





7. Kemudian tunggu sampai habis....
 



8. Selesai sudah...



Psssstttt!!Korang download gambar sape?? Hanis Zalikha ke???hehehe

5 comments:

SuFian HaKiM said...

Wahh !! Smart La ... Nak Cuba ...

zuar said...

jgn download gmbr orang lain tnpa kebenaran sudey..hehe

silver_red31 said...

muahahahaha...boleh la curik gmbr bebanyak...

broFami said...

aku nk download satu album je bukan semua gambar yg dia ada.. cmne ek..?

zuar said...

aku pun berkurangan berkepastian la bro..hehe

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive