Tuesday, September 14, 2010

Home » » Proton Lancarkan Waja Baru Lepas Raya??

Proton Lancarkan Waja Baru Lepas Raya??

Share

 Gambar ihsan dari www.paultan.org

Proton Lancarkan Waja Baru Lepas Raya?? 

Pengarah Urusan Proton, Datuk Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir, berkata pelancaran model itu adalah sebahagian program penggantian semua model lama PROTON, sejajar rancangan pemulihan perniagaannya. Fasa pandu uji model gantian Waja di kilang PROTON dan di atas jalan raya sudah selesai baru-baru ini dan ia menghasilkan maklum balas sangat positif.

Justeru, kami akan memasuki fasa pengenalannya ke pasaran atau pra pelancarannya selepas Aidilfitri nanti, katanya pada sidang media selepas pelancaran Kempen Keselamatan dan Kesihatan Di Jalan Raya dan Tempat Kerja di Kilang Proton, Shah Alam,

Hadir sama Ketua Pengarah Jabatan Keselamatan Jalan Raya(JKJR), Datuk Suret Singh. Sementara itu, Berita Harian difahamkan, model gantian Waja itu mengekalkan 95 peratus reka bentuk luaran dan dalaman Lancer Fortis, tetapi menampilkan perbezaan ketara bahagian luaran.

Model gantian waja itu dijangka ditawarkan pada harga sekitar RM75,000 (bagi versi 1.8 liter manual); RM80,000 (bagi 1.8 liter auto) dan hampir RM100,000 untuk 2.0 liter. Ketika ini, model sedia ada Mitsubishi Lancer 2.0 GT yang diimport sepenuhnya (CBU) dari Jepun, dijual pada harga atas jalan tanpa insurans pada RM120,598.10 seunit.

Selain model gantian Waja, Syed Zainal berkata, PROTON yang akan menyertai Pameran Kereta Antarabangsa Kuala Lumpur 2010 (KLIMS 2010) awal Disember ini, akan turut melancarkan satu lagi model PROTON yang dipertingkatkan.

Sumber: Edit daripada Berita Harian Online


Dah banyak spyshot model baru Proton ni kat jalan. Memang Proton tengah buat test drive di Shah Alam terutamanya sebab kilang Proton kat Shah Alam. Melalui apa yang paper ni bagitau model Waja Lancer ni sama macam Lancer Fortis kat bahagian dalam. Kat luar ada modified sikit-sikit. Melalui banyak blog yang saya baca Proton gunakan bentuk macam Lancer cuma ada perubahan sikit untuk nak nampak lain dari Lancer yang asal. Betul ke tak saya pun tak tau la kan. Apa pun kita tunggu kemunculan sebenar model baru Waja Lancer tak lama lagi..Yippi!!

Spyshot test drive Waja Lancer dari blog funtastickodesign dan paultan.orgAnda boleh tengok review dari blog-blog ni.

0 comments:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive