Sunday, October 10, 2010

Home » » 10 Jenis Kawan…

10 Jenis Kawan…

Share

10 Jenis Kawan…

1. Kawan tu bukan macam main FUTSAL.
Mula-mula kejar... Dah dapat sepak...:-(

2. Kawan tu bukan macam main SKATE.
Mula-mula gosok…Lepas tu pijak...:-(

3. Kawan tu bukan mcm main RAGBI.
Mula-mula tangkap...Dah dapat tendang…:-(

4. Kawan tu bukan mcm PAMPERS.
Dah pakai pastu buang…:-(

5. Kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS.
Waktu baru beli pakai…Dah sengkek gadai…:-(

6. Kawan tu bukan macam PELANGI.
Hari cerah hilang…Hujan gerimis baru muncul...:-(

7. Kawan tu bukan macam KERETA.
 Rosak sikit jual …Beli baru…:-(

8. Kawan tu bukan macam CHIPSMORE .
Kejap ade kejap takde…:-(

9. Kawan tu bukan macam BANK.
 Bila dah takde duit baru nak cari…:-(

10. Lagi...Kawan tu macam ape ye???Hmmmm...

Haa…Kawan tu macam AWAK LA…
Bila saya tulis blog, awak akan baca dengan teliti sampai habis...Kemudian share info kat blog ni dengan kawan-kawan^_^

Walau apa pun tanggapan orang tentang kawan, bagi saya kawan tu amat-amat penting. Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis,sedih,berduka dan sebagainya…Kawan yang sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara.

Yang penting, seorang kawan akan sentiasa menjaga hati kawan-kawannya dan akan sentiasa tolong menolong satu sama lain setiap masa bukan hanya semasa berbloging tapi di mana-mana saja…:-)

Selamat hari 101010:-D

9 comments:

SitiMashitahSaidin said...

kawan seperti iklan tv9, "dekat d hati..."

zuar said...

yup...tepat skli..:-)

d_tieah said...

Nice..
Kawan tu macam iklan fair n lovely..
Tiap hari sayang..
Huhu..

S..U..D..@..I..S said...

Tapi ada juga kawan makan kawan, kawan tikam belakang, kawan x ble buat kawan
berhati hati kawan sejati ssah nak cari

zuar said...

yup..mmg btl..jadi,berhati2lah memilih kawan.:l:

Zyash said...

kawan 2 gak mcm BRA...kenapa...menyokong dan melindungi...hehe..

GAMBAR KEMALANGAN MAUT DI LEBUHRAYA ALOR GAJAH 10/10/10

zuar said...

hehe..18 sx tu..budak2 xleh baca

Anonymous said...

kawan tak sume baek,tak sume jahat..

zuar said...

yup..betul tu anon..tp ramai yang kawan makan kawan..huhu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive