Sunday, November 14, 2010

Home » » Bola Sepak Sukan Asia: Malaysia Kalah Tapi Layak

Bola Sepak Sukan Asia: Malaysia Kalah Tapi Layak

Share
Bola Sepak Sukan Asia: Malaysia Kalah Tapi Layak

Malaysia yang turun bertemu tuan rumah, China dengan pasukan tempang lepas sorang demi sorang player yang injured lepas bertemu Jepun. Sebelum datang ke China pun ramai dah player yang tak boleh main contohnya Baddrol Bakhtiar, Sabree Abu, Aidil, Zaquan yang memang cukup kental. Player yang injured tu pulak memang dari first team. Memang malang nasib Malaysia kali ni. Masalah player injured jadi satu hal, tambah lagi dengan masalah harini 3 orang player Malaysia kena kad merah. Patut ka? Tergamak sungguh dia buat camtu. Player salah ka pengadil yang salah? Nampak sangat kesalahan yang tak patut kad merah dia bagi kad merah. Kena rasuah dengan China ka?

Pengadil dari Australia Ben 10 Ben Williams tu dah musnahkan permainan Malaysia. Lima  player Malaysia lain, Fadhli Shas, Norshahrul Idlan Talaha, Amar Rohidan, Asraruddin Putra Omar dengan Muslim Ahmad dilayangkan kad kuning tapi player China sorang pun tak dapat kad. Nampak sangat memang pengadil tu berat sebelah. 3 kad merah 5 kad kuning. Semua player Malaysia dapat. China?? Satu pun tarak...Nah!!Ambik!!



Walaupun Malaysia kalah dengan China 3-0 tapi Malaysia tetap layak ke pusingan kedua walaupun duduk di tangga ke-3 peringkat kumpulan dibelakang Jepun dengan China. Malaysia layak sebab dapat tempat ke-3 terbaik dari semua kumpulan, 4 pasukan ke-3 terbaik layak ke pusingan ke 2. Walaupun kalah tapi tetap bermaruah sebab Malaysia main dengan 8 orang lawan 12 orang pemain + pengadil. Nasib baik tak bolos banyak sebab pemain Malaysia dah buat yang terbaik. Kita patut terima kekalahan tapi tak boleh terima mutu pengadilan yang teruk macam ni. Kita mesti ingat Malaysia duduk dalam kumpulan maut bersama jaguh Asia, China dengan Jepun. Jadi, layak ke pusingan ke-2 dalam masa 32 tahun merupakan yang terbaik buat pasukan Malaysia.

Malaysia akan turun bertemu dengan pasukan Iran isnin ni dengan pasukan yang tempang lagi sekali lepas hilang 3 tonggak malam ni, Mahali Jasuli, S.Kunalan dengan Safiq Rahim(Kapten). Iran bukan jalang-jalang calang-calang pasukan lepas menang semua perlawanan dengan 6 gol dan bolos cuma 1 bak kata Sharing is Power. Selamat berjuang Malaysia!!!Malaysia Boleh!!!!!!!

15 comments:

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Saya tetap menyokong pasukan bola sepak Malaysia, walaupun mereka kalah,kalah,kalah atau menang... Saya juga sangat meminati Liga Malaysia. Saya tidak akan mencaci mereka atau membuang sampah ke kawasan padang atau juga membakar kenderaan kalau Malaysia dan pasukan negeri/kelab kalah... Tetap menyokong Malaysia sejak mengenali dunia bola sepak..

zuar said...

betul tu bro...semangat kesukanan tu penting..adat permainan menang atau kalah, tapi kalau pengadil mmg teruk, kita memang tetap tak puas hati

Mohamadazhan hjDesa said...

sasau kot pengadil ni bro...memalukan saja.

Sharinginfoz said...

satu perlawanan yang sangat tak adil bagi saya semalam, apa-apa pun malaysia kena focus untuk next game. by the way, thanks for the link

zuar said...

memang sgt2 berat sebelah..mn keadilan untuk Msia..memangla China tu kuat, kslau kslah bleh terima.tp reg ni mgkuk ayun la..mcm mana bleh trlepas jd ref

Ahmad Zaki said...

Salam sejahtera...

Pengadil ni dah banyak orang complaint...agaknya dia ni anti Malaysia...

Anonymous said...

betul tue , pengadil hanya senang mengeluarkan kad , x msk akal lnsg

Fazellah Husain said...

pengadil tu agaknya mmg dah lama x puas ati dgn msia kot...benggang sgt tgk game semalam..kalu la dia dtg msia, mmg x dapat la nk keluar dgn aman!

Me said...

mintak2 mlm nie malaysia menang...harap2,walaupun harapan tipis.huhu

zuar said...

Insyaallah...bola tu bulat..pe2 pun boleh jadi..tp agak susah..kita doakan je la kn..:-)

armouris said...

info tentang bola sepak di SIHAT SELALU - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

armouris said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

sya pun akn ttap skong bola spak mlysia xkira r pape pun keadaan...
pape pun truskn usaha...
jdkn sukan asia sbgai pmulaan 4 kalian trus bjuang 4 bola spak mlsia...

asyeema94 said...

sy sokongg korang sume..go2 caYOKK,,,,

Iskandar said...

Singgah je???Taknak komen??? :-D
depo main wei blablabla

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive