Saturday, November 27, 2010

Home » » Cara Lajukan Broadband Yang Kehabisan Bandwith

Cara Lajukan Broadband Yang Kehabisan Bandwith

Share

Cara Lajukan Broadband Yang Kehabisan Bandwith

Bagi pengguna berukband broadband samada Celcom, Maxis ataupun Digi yang bila kita guna tak sampai sebulan dah sampai limit, internet akan jadi slow ataupun memang dah tak boleh connect langsung. Internet yang guna broadband yang ada kat Malaysia sekarang ni memang semua ada limit kecuali yang terbaru Yes 4G. Jadi, macam mana nak guna jugak internet tu walaupun dah sampai limit???

Tanggal 26 November 2010, bersamaan dengan hari jumaat saya nak ping entri baru kat Innit Nuffnang tu. Tiba-tiba ternampak satu entri best Cara Nk Lajukan Broadband Bg Yg Dh Abis Limit. Macam best bunyinya tu. Entri tu ditulis oleh Budak Botak. Macam menarik trick tu sebab dia buat memang menjadi. Kalau korang yang pakai berukband tu nak torai bolehla. Eden tak pakai berukband. Pakai Breakfast Band je.

Eden tak tau semua benda, jadi bila eden blogwalking tengok blog orang lain dapatla blaja benda baru. Kemudian eden share dengan semua orang yang masuk sini...Benda yang kita tau cakap tau, yang tak tau kita cakap tak tau...Jadi selalu-selalu la kita blogwalking kemudian tinggalkan la jejak melalui komen supaya senang tuan blog nak maki singgah balik:-D

Caranya macam ni:

1. Letakkan mouse pada link ni Budak Botak

2. Right click > pilih Open Link in New Tab

3. Selamat menerai trick tu di blog Budak Botak ye....


p/s: Semalam dapat call dari company P1 suruh datang interview position Telemarketing Executive.Tak sampai satu hari isi kat Jobscentral dah dapat call. Yang tengah cari keje tu try la isi kalau rajin k..Banyak keje kosong kat situ.


Eden nak tanya ni haa...Korang pakai broadband apa?Kabo sama eden boleh?

24 comments:

Anonymous said...

tq zuar cz share byk info....

zuar said...

welcome..sharing is sexy..:-p

finalcross said...

aku bhgia skrang ni tanpa berukband Celcom. Skrang aku gune P1 wimax 4G,mmg berbaloi. mantooppp!

zuar said...

finalcross: bro..wimax 4g bape harga?mhl x?klu kt area kl ngn selangor laju gak..tmpt len ok ke..lg 1 senang sgt nak hack password wimax ni..hehe

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Den pakai Maxis jor.. ok la wat2 blogwalking

zuar said...

owh..Maxis laju x?smpi tgh bulan KO ke?hehe

aTan aHmad said...

LIKE page saya. Disini. Tq
Jadi FOLLOWER saya... Tq

Nice info... ok nk blogwalking plak...

::wan fadhilah:: said...

wwaaahhh.. sangat memerlukan tips ni skrng ni.. tengah tunggu masa limit dia je..hahaa.. THX! :D

y@n@ M!B said...

sekarang jugak saya cuba buat..gambate! :D

Honey's said...

akak pkai celcom b/band....slow tp dr x de jalan aje la Labu....

finalcross said...

@Zuar, aku amik pakej Home Plus-RM99 yg modem baru tu. Aku dok kt JB. coverage mmg mantop. Selama seminggu aku gune,speed mmg terbaik.

zuar said...

wan fadhilah: hahaha..bankrap celcom cmni buat sllu:p

yana mib: jgn xbuat ok..hahaha

honeys: line umah akak xok kot..xpun kwsn tu mmg ramai guna broadband slow la.:-p

finalcross: bro, pakej home plus tu untuk Yes ke?.bgsla kalau laju..kt kg aku xde la nk dpt cmtu..huhu

aNiS tHe BumbleBee said...

Dialog axiata tetap terbaekkkk!! meh ramai2 pindah Sri Lankaaa!! weehooo!

zuar said...

anis: baik la sgt..kalau baik xde nye nak update smpi 21%.hua3

h A n Y S said...

skang guna beruk belaan MR.CELCOM.
ouh~lembap~! asyik semput je,
=.='

finalcross said...

@Zuar,Opps,bkn Yes la. tp P1 wimax 4G. hehe

jawa rangers n jawa totok said...

cayalah lu bro....cuma nak tanya knp cyberlink video 8 x leh use dia punya crack no.....x sah katanya bile nk register

zuar said...

cyberlink cyber 8 yang kat mana tu bro???

Anonymous said...

aku gne maxis tp xleh pn..conpius nk mskkn no "ping"..nk ambik kt mne sbnrnye no 2?aku ni xcelik it pn..hehe

jawa rangers n jawa totok said...

mmg best info ni..laju glew mmg power bro

AienAina said...

kalau habis bandwith, kita kena bayar lebih ke kalau hujung bulan? parah la kalau macam tu

Exora Si Kepala Batu said...

i da try dah mase ber'blogwalking kat blog budak botak n i da try . mmg bkesan :-t
heehe ;))

btw , i juz suke bblog walking je . utk mcari info bgune n tbaru :) so , x kesah pon kalo blogger yg i usha x usha blog i balek . ngee~

raimi said...

kat sini aku share la ngan korang aku punye software speeder tu sama mcm dia ajar tapi just click jer.
tapi jgn lupe bace readme nya
korang nak try ni link dye


http://www.ziddu.com/download/19238132/Broadbandspeeder.zip.html

remoih serr said...

hehehe.. mai masuk sini http://semangkukcawan.blogspot.com/2012/07/cara-lajukan-broadband.html ada cara yang lagi senang.
tak perlu menaip. cuma tekan sahaja software ni. dia run semua..

cukup mudah dan ringkas.
yg paling best tak perlu tau IP Korang. Semua software ni cari sendiri..

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Post a Comment

Singgah je???Komen la sikit.:-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Sensasi

Blog Archive